Sziasztok!
Először is elnézést amiért új témát indítok, de sok kérdésem van és jobb ha ezek egy helyen vannak szerintem.
Szeretném feltenni a legújabb Kubuntut, de előtte volna pár kérdésem.
A válaszokat előre is köszönöm!
1. Windows mellé telepíteném a kubut úgy, hogy a mostani windowsos D partícióból (50GB) levágnék 1GB-ot swapnak és a többit a linuxnak szentelném? 1GB swap elég neki?
2. Hogyan engedélyezhetem a bejelentkezést rootként? (ismerem a sudot, de nem szeretem a sudózást és azt sem, hogy korlátozva vagyok a saját gépemnél:)
3. A videókártyám egy Asus EAX1050 (ATi X1050). Ehhez mely driverek kellenek, hogy ne szaggassanak a 3D programok és az openGL képernyőkímélők?
4. Médialejátszónak az XMMS-t szeretném használni, de általában sosem települnek vele kodekek.
Mely kodekekre van szükség Mpg,Avi,Wmv,mp3,DVD stb. lejátszásához XMMSnél?
5. A processzorom AMD 64 x2 4200+. Megéri emiatt a 64bites verziót telepíteni? Ha igen, futnak rajta 32bites programok is?
6. Ez nem olyan fontos, de azért jó lenne tudni. Windowsnál Navicat MySQL-t használtam MySQL adatbázis kezeléshez. Tudtok valami hasonlót ajánlani linuxhoz? (sql batch fájlok telepítése az adatbázishoz, stb stb, bár ez tényleg nem ide tartozik)
-Zetor