emergelekNem. Azonnal tovább tudtam lépni.
De már másodszor telepítem. Elsőre máshogy csináltam (OpenJRE telepítve), másrészt a Remastersy-s legújabb verziójával nem voltam megelégedve a SID-en (röviden) és azt is töröltem az újratelepítéssel.
10-15 perc volt a telepítés maga, az egyéb cuccok telepítése volt hosszabb.
-- a root felhasználónak adtál jelszót? Én azt kihagytam.
-- a partíciók telepítését a telepítőre bíztam, de amúgy Gparted Live CD-vel szoktam.
-- az OpenJRE-t kihagytam,
-- a LibreOffice-t feltettem, az elég Java-t tett fel,
-- a LAMP-ot és a szerver részt is kihagytam,
-- a fejlesztői részeket én telepítettem.
Nem a teszt, hanem a szokásos verziót telepítettem és a 32 bit-es verziót innen;
http://www.nixnut.com/vsido/.index.php
MD5SUM ellenőrzés lehetséges kizárólag.
Tudnivalók
-- a kernel non-PAE verzióját utólag telepítettem (a hardver miatt), itt egy érdekes jelenségbe futottam (dpkg nem futott le maradéktalanul), amelyet így javítottam;
sudo chmod -x /usr/share/initramfs-tools/hooks/live
A súgó oldalt nem tudom linkelni, mert törlődött az előzményekből, másrészt most keresni nincs időm. Ha megtalálom, linkelem (a hibaüzenet nem jut most eszembe, de próbálok segíteni most ezzel)
-- az emelt jogosultsággal futó alkalmazások indítása problémába ütközött (gksu, pkexec)
Ennek igen egyszerű magyarázata van, kb. este írok erről egy blogot (a linuxmint.hu-n. lásd lentebb; *, de ez nem a magyarázat.). Most nincs időm erre. Hm, nem lőném le a poen-t. ;)
-- a Synaptic csomagkezelő benne van a menüben, de nincs telepítve, telepítsd (*)
-- a gmusicbrowser a saját könyvtáradban van, és nem telepítve, nálam panaszkodik, nem működött (az első telepítésnél)
-- amúgy minden rendben, az Alt +TAB-al váltom az ablakokat, de az alul lévő tint2-t valahogy meg kéne jelenítenem, mármint, hogy ne a megnyitott ablak alatt legyen. Megint azt kell mondjam, rengeteg más dolgom van ma, ezt is csak begépeltem, hogy .. használd.
A második telepítés már megfelelően gyors, az első telepítés még nem igazán volt az. Mármint a böngésző és a lapozás, az ablakok. Ez egy régi gép, 1500 MHz-en fut a CPU (2200+), 256MB-os az AGP-s videókártya, két 1GB-os DDR(1) RAM van, K7 alaplap ...
Vigyázat, a 4.8-as kernel az experimental tárolóból jönne, szerintem hanyagold.
Synaptic nélkül mondjuk talán más, esetleg nehéz lesz ... (várj, most jutott eszembe valami, fentebb írom is, érdekes).