Van egy frissen telepített 8.4-es kubim. Előtte is az volt, egy kevésbé sikeres telepítés miatt kellett újraraknom
A problémám az, hogy amióta újraraktam, nem tudom knetworkmanagerbe beállítani hogy a hálókártya és a wifi ugyanmár DHCP-ről dolgozzon.
Hogy pontos legyek, semmit se tudok beállítani. hiába rakosgatom a rádiógombokat, amint bezárom az ablakot (persze ok-ra nyomok :D) mintha fel se fogta volna a beállításokat. És tényleg. A rádiógombok üresek maradnak.
Az /etc/network/interfaces-em (valaki firefoxhoz egy bash kiegészítőt plz :D) így néz ki akármit állítok:
auto lo
iface lo inet loopback
Hozzáadtam ezt a sort:
iface eth0 inet dhcp (meg ugyanez ath0-val is)
Így működne (asszem) de így nem tudok knetworkmanagerbe állítani semmit. Pedig aktívan váltom a netet hol wifire, hol hálókábelre kikapcsolás nélkül.
Egyébként ha bármit rámentek erre knetworkmanager kézi beállításban, rögtön visszaállítja az első két sorra (esetleg névszerverek ip-jét még hozzáírja)
Kutakodtam google-vel, A problémáról mások is tudnak, a kde4-hez keverik, és lehet benn valami mert az előző telepítésemnél az volt fenn... node a home mappámon kívül semmit se hagytam meg, abban pedig minden kde4-re utaló jelet kiirtottam.
Szóval nem tudom mi van. Nem értem miért nem működik úgy ahogy eddig. Főleg azért nem kóser a dolog, mert ugyanez a kubuntu volt ezelőtt is fenn, és ott elég volt egyszer beállítani.
UPDATE: Most nézem adeptet, fel sincs téve a knetworkmanager... Dehát itt van előttem a tálcán!!! Hát wtf???