Linux Mint Cinnamon 17-ben be lehet állítani azt hogy bármi kérdés, kattintás nélkül mindig töltse le a frissítéseket és telepítse fel magának automatikusan a rendszer?
Linux Mint teljes automatikus frissítés, hogyan?
Úgy tudom,nem.
Talán így: http://community.linuxmint.com/tutorial/view/1217
csuhas32Csak ne maradjon le a végéről az egyik hozzászólásban említett kulcsmozzanat: sudo dpkg-reconfigure -plow unattended-upgrades
Nem értek a terminálhoz, soha nem használom, nem is tudom hogy kell. Csak netezni szoktam a gépen, zenét hallgatni, filmezni. Mindent kattintgatással oldok meg. Kérlek mondjátok el nekem, úgy mintha egy windows felhasználónak mondanátok szájbarágósan. Beírtam terminálba ezt: sudo apt-get update [enter] kicsit vártam mert letöltött valamit, majd sudo apt-get install unattended-upgrades [enter] Ennyi az egész? Vagy kell szerkeszteni a /etc/apt/apt.conf.d/50unattended-upgrades fájlt? Ha valóban fontos, akkor ezt mi után kell beírni tehát "sudo dpkg-reconfigure -plow unattended-upgrades" ?
inverzstickKöszönöm! De melyik parancs után vagy közé kell beírni ezt? sudo dpkg-reconfigure -plow unattended-upgrades Ez mit csinál?
Mivel a frissítések telepítéséhez jelszó is kell, így elég körülményes ezt megoldani. Sokkal jobb, ha valaki néhanapján maga futtatja a Frissítéskezelőt.
a mesterNem is frissítesz a LEAP -ra?
Silent_Bob1. Sosem frissítek, mindig mellételepítek. 2. Békésen pihen telepítése óta a 13.2 is a partícióján. Felraktam, nem tetszett, hanyagolom. 3. Tervezem kipróbálni a 42.1-et (annyi?) Nem kapkodom el, vannak fontosabb projektek.
a mesterIgen, annyi (Abban már KDE 5 van) telepítést akartam írni. Mi volt a gond vele?
Silent_BobAnnyi nem elég, hogy nem tetszett? Nem úgy nézett ki, átraktak vezérlőelemeket, mittudomén, régen volt... Öreg vagyok már ahhoz, hogy folyton megváltoztassák alattam a munkaeszközöket.
a mesterNálam már ketyeg 2 napja.Pont az új KDE miatt voltam kíváncsi.
a mesterAnnyi a sztorim vele, hogy a 13.1 még Xfce -vel volt fent, a 13.2 pedig már KDE -vel, ezért kérdeztem, hogy mi volt a különbség
Silent_BobÉn csak a KDE-t használom, immár 15 éve. A 13.2-é nem tetszett, vagy nem tudtam kezelni, kényelmetlen és csúnya volt, ahogy így próbálok visszaemlékezni.
sezerNekem úgy tűnik hogy ez forgatja be a konfig fájlokban lévő infót, hasonlóan mint a grub2-nél (fixme). Kövesd a weboldalon a fájlok szerkesztését, és a végén futtasd le ezt, és engedélyezd az update-et.