Sziasztok!
Tudom, hogy nem Ubuntu specifikus, de hátha valaki tudja a megoldást.
A következő a libreoffice verziója: 4.4.6.3 Arch Linux build-1. A szakdolgozatom próbálom benne elkészíteni, és belefutottam egy rém idegesítő dologba. A beszúrt képeket, képleteket bekezdésenként külön-külön kell számozni, tehát pl a 3. bekezdésben (Címsor 1 szinten) a képek száma 3.1, 3.2 stb. Ezt kitűnően be is tudom állítani az automatikus felirat beállítások alatt, és működik is. De. Amint bezárom és újra megnyitom a doksit, a fejezet számozás eltűnik, tehát a 3.1 kép helyet 1. kép, a 3.2 képlet helyett 2. képlet lesz. Ha azonban beszúrok egy új képet vagy képletet, akkor minden megjavul (azt leszámítva, hogy szétmásznak kicsit a formázások), viszont a szövegben elhelyezett kereszthivatkozások nem. Na és ez az, ami iszonyat módon idegesít, ugyanis most még lehet, hogy csak 10 oldal, de majd amikor 60 lesz, akkor nem szeretném minden egyes megnyitás után kézzel visszaállítgatni mind a sok kereszthivatkozást.
Tudtok valami megoldást a problémára? Bugreportot nem találtam a dologról még...
Köszi!
SZERK: A libreoffice 5.0.3-1 verzióra frissítés se oldotta meg.