Valami gond van - kezd összeomlani a rendszer. most már ezt írta ki: Frissítéskezelő: A tárolóinformációk letöltése meghiúsult. Ellenőrizze internetkapcsolatát. (márpedig van, hiszen írom közben ezt) . . A "biztonsági mentés" ikonja eltűnt a bal oldalról. a Dash-ban megtaláltam. de azt írja, hogy nincs visszaállítható bizt. mentés, holott a mappában igenis ott van. . . Tegnap eltűnt a Libre office-ból az ARIAL betűkészlet. Le akartam tölteni a szoftverközpontból de azt írta ki hogy törött programjaim vannak, először azokat takarítsam le a gépről. Azóta halmozódnak a hibák. . Mit tegyek? minden ide vonatkozót elolvastam, nem jutok 1-ről a 2-re.

Ja és már a youtube-on is csak egy fekete ablak fogad, és ha rákattintok, 1-2 percre LEFAGY a gépem ( elszürkül a firefox) Azt hiszem lassan összeomlik minden.

ubuntukezdoA Synaptic mutat törött csomagokat ? (legalsó sor) SMART adatok, df -h rendben van ? (habár, mind 2-nél kéne jeleznie ha gond van.) RAM teszt ? (Vagy egyéb hadware hiba ?)

Kezdésnek egy cat /etc/apt/sources.list kimenet (Mert vmiért csak meghiúsult a csomaglisták letöltése)

Silent_BobLehet, hogy csak kiszolgálót (tükröt) kellene váltani. (A Szoftverforrásoknál keresendő.)

Meg a ramodat és a merevlemezt is csekkold mindezek mellett.

lala2update-manager crashed with System Error in Open ():E: Az ttf-mscorefonts-installer csomagot újra kell telepíteni, de nem található hozzá archívum. vagy: törött a csomag. de eltávolítani sem lehet ugyanez miatt és telepíteni se. Minden frissítés emiatt áll le. Legalábbis a végén ez a hibajel. SSD rendben van, RAM teszt majd este mert indulok dolgozni

ubuntukezdohttp://askubuntu.com/a/667542 sudo rm -rf /var/lib/update-notifier/package-data-downloads/partial/* sudo apt-get --purge --reinstall install ttf-mscorefonts-installer

..csak szólok... Nekem történt már nem egyszer, hogy kiirta "Ellenőrizze internetkapcsolatát". És persze nekem is volt drótos internetem (bent a cégnél). Sokadik próbálkozásra sem akart frissíteni...de böngészőt tudtam nyítani és használni, valamint a levelező is működött. De, amikor megosztottam a telóm internetjét, akkor, lásscsodát, frissült a rendszer.

csuhas32Megcsináltam: Eredmény: . Hogyan lehetne törölni azt, hogy ne keresse tovább a betűkészletet? Emiatt fut hibára minden frissítés. . . brs@brs-H97M-HD3:~$ sudo rm -rf /var/lib/update-notifier/package-data-downloads/partial/* [sudo] password for brs: brs@brs-H97M-HD3:~$ sudo apt-get --purge --reinstall install ttf-mscorefonts-installer Csomaglisták olvasása... Kész Függőségi fa építése Állapotinformációk olvasása... Kész E: A(z) ttf-mscorefonts-installer csomagot újra kell telepíteni, de nem található hozzá archívum. brs@brs-H97M-HD3:~$

ubuntukezdoCsak tippelek: Nem lehet, hogy nem fogadtad el az EULA-t és ebből lett a gond? sudo dpkg-reconfigure ttf-mscorefonts-installer

csuhas32Megcsináltam ezt is. Eredmény: brs@brs-H97M-HD3:~$ sudo dpkg-reconfigure ttf-mscorefonts-installer [sudo] password for brs: /usr/sbin/dpkg-reconfigure: ttf-mscorefonts-installer törött vagy nincs teljesen telepítve brs@brs-H97M-HD3:~$ . HOGYAN LEHETNE ELTÁVOLÍTANI HOGY NE OMOLJON ÖSSZE A FRISSÍTÉSKEZELŐ?

ubuntukezdoÉs mi a helyzet a forráslistával? Az rendben? (/etc/apt/sources.list) A multiverse a lényeges.

ubuntukezdoHa végig csináltad az előző topikban ajánlott tisztító csomag futtatását, és nem segített.: http://ubuntu.hu/node/27859 A ttf-mscorefonts-installer csomag törlése, majd újratelepítése ? sudo apt-get purge ttf-mscorefonts-installer (De, előtte ellenőrizd le, amit rapfen ajánlott a forráslistával !)

lala2KÖSZI ! Lehet hogy ez oldotta meg, . sudo apt-get purge ttf-mscorefonts-installer . de az is lehet hogy a dec. 20.-án érkezett rengeteg frissítés. Megszűnt a hiba. Esetleg valaki próbálta azóta letölteni a az ARIAL ( ill. egyéb) betűkészletet? Egyenlőre nem merek próbálkozni az előzőek miatt.