csuhas32Köszi! Beírtam a parancsokat, az első után valamit pár percig csinált, a másodiknál gyorsan végzett. Aztán magától leállt a gép, és újraindult. Az újraindulás alatt átdugtam a kábelt, hogy a wifi legyen aktív. A bejelentkezés után kijelzett két hibát, az egyik "System program", a másik "internal" error. A wifit továbbra sem ismerte fel. Közben megjelent a bal panelen egy frissítésről értesítés, kérdezi, hogy elindítsa-e a letöltést. Van benne egy "Network connections" frissítés is. Ötlet?
Dell Latitude D620, Ubuntu 14.04, WiFi-probléma [Megoldva]
PlaciNekem nem tetszik ez a magától újrainduló rendszer. Itt az ubuntus Pastebin. A valamit pár percig csinált helyett játszhatnánk úgy, hogy a terminálablak teljes tartalmát felmásolod oda (a Content: mezőbe), aztán megnyomod a Paste gombot. Az oldalra mutató linket pedig bemásolod ide. Szerintem kellene a sudo apt-get purge bcmwl-kernel-source broadcom-sta-common broadcom-sta-source a sudo apt-get install b43-fwcutter firmware-b43-installer a sudo apt-get update sudo apt-get upgrade kimenete egyaránt, hogy lássuk, miről nyilatkozunk.
csuhas32Oké, Újratelepítettem a rendszert, szóval tiszta lappal vagyunk. Most ez történt: http://paste.ubuntu.com/14215049/ Most próbálok egy újraindítást, és átkapcsolok a wifire, hátha... Ha nem megy, küldöm az update és upgrade parancs kimeneteleket is. Köszi Szerk. Htibi Külön figyelmeztetve lettél, hogy pastebin, erre idenyomtad a hozzászólásba az egész kimenetet. :-( A figyelmeztetés már megvolt. Legközelebb kérdés nélkül rejtem a hasonló tartalmú hozzászólásaidat.
PlaciVan D620, és D630 laptopom, ezt éppen az utóbbiról írom Lubuntu 12.10 opsys és wifis kapcsolattal. Szerintem ennek a szériának a hardvere nem igazán képes az újabb Ubuntuk kernelének biztonságos kezeléséhez. Biztosan lehet tákolni, hegesztgetni, de ezek 2008-as gépek. Dilemma: lejárt, nem támogatott szoftvert futtassak, vagy támogatott rendszert elavult hardveren... Bocs! Ha tudsz megoldást a D620-on friss Ubuntu stabil futtatásához, engem is érdekelne.
PlaciMűködik! Köszönöm mindenkinek a segítséget! Bevallom, nem gondoltam, hogy ilyen rövid időn belül ilyen intenzív segítséget kapok, éppen ma! Szép karácsonyi ajándék volt, köszönöm még egyszer! :)) (Annyit még, hogy sem a a wifi jel, sem a rendszer nem jelzett automatikusan, amikor elérhető lett a csatlakozás. Jobb klikket kellett nyomnom az inaktív wifi jelre, hogy észrevegyem, hogy a driver telepítése után megjelent a listában a wifi hálózat. Miután rákattintottam, még bekért egy jelszót (ez a wifi adóm sajátossága) és utána működik a wifi. Ezt csak azoknak írtam, akik hasonló cipőben járva olvasgatják majd a topikot.) Boldog karácsonyt mindenkinek! :) Laci
PlaciGratulálok,használd örömmel és megelégedéssel az Ubuntudat.Üdv.a csapatban.
a mesterEzt nem állítottam, mellesleg amikor én kérdeztem D620-al kapcsolatban, éppen Te figyelmeztettél a gép elavultságára. Ha valakinek sikerül biztonságosan a legfrissebb Ubuntut feltenni, D620 (vagy D630)-ra, és 2GB Rammal stabilan működik, gratulálok hozzá. Nálam a Lubuntu 12.10 (tudom, majdnem béta) bevált, nem kellett semmit sem hegesztgetni hozzá. 13.04 már live-ban sem volt rendben.
majtee" Szerintem ennek a szériának a hardvere nem igazán képes az újabb Ubuntuk kernelének biztonságos kezeléséhez" Volt ilyen gépem, és hadd nyugtassalak meg a vidkártyával is cumi van az újavv rendszereken. Ubuntu 12.04 a határeset. Újabbat ne.