TheWandererPont mint mi. Itt is ketten vagyunk csak, akik Linux-t hasznának. De persze a tanáraink nem olyanok, akik a WinXP-n túl nem látnak, mert az osztályfőnököm (és egyben Hálózati ismeretek tanárom) is használ Linux-t, sőt a többi tanárom is. De mivel a sulis gépeken lebutított Win8.1 van (Classic Shell-el minden, amitől Win8.1 a Win8.1 le van tiltva + egy ronda Start menü), ezért nekik is ahhoz kell igazodniuk. Pedig ők mondták, hogy sokkal jobb lenne, ha Linux lenne azokon a gépeken is és az tanulnánk. De sajnos ezt nem ők döntik el, úgyhogy maradniuk kellett a Win8.1-nél (ahogyan nekünk is).
OFF
Első dolgom az volt, hogy kiirtottam a Classic Shell-t a saját fiókom autorun-jából és kikapcsoltam az összes funkcióját, amihez nem kellett rendszergazda, majd beállítottam mindent úgy, ahogy nekem tetszik (kezdve az egy kattintásos megnyitással és a háttérképpel). Onnantól már csak egy Tor böngészőt kellett "rávarázsolnom" és egész kényelmes lett.
Bár szívem szerint felraknám rá a Deepin 2014.3-at vagy a 15-öt (valahogy meg tudnám oldani sulis gépen is), de a rendszergazda tutira kinyírna érte. Vagy ha ő nem is, az igazgató biztos nem engedne el figyelmeztetés nélkül.
ON