among Hardy-ban elég komoly fagyási problémákat észleltem. 32 bitest telepítettem először és azt hittem hogy a médiafájloknál van a probléma mint ahogy ebben postban leírtam http://href.hu/x/5pyw aztán mivel sehogy sem tudtam megoldani a dolgokat feltettem a 64 bitest a csodára várva. még mindig ugyanúgy fagy semmilyen mágikus billentyűkombináció nem segít. viszont nem csak médiafájloknál hanem teljesen randomra van hogy ff van hogy oo használata közben. azt teszi hogy semmi kimerevedik a képernyő, ha van éppen hanglejátszás a fagyás pillanatában akkor azt loopolja és a hűtés iszonyat felpörög. van hogy két perc után magától helyrejön de van hogy negyed óra után is ugyanúgy csak a kimeredt képernyő, ilyenkor újraindítás de ezt ugye nem szeressük. egyetlen nyomom van syslogban ezt találtam amikor egyszer magától helyreállt: kernel: [ 1207.216503] python[7760]: segfault at 6379 rip 7ff8c2e4e89c rsp 7fffcc0d69f0 error 4 na de hogy ez mit jelent ahhoz én már sajnos kevés vagyok. sajnos már vissza kellett térnem xp-hez mert akadályozott a hh a munkában.. plz help mert ubuntun szeretnék dolgozni de így kész horror.. kösz
manfreed Laptopon törént a hiba? Esetleg Asus? Én is tapasztaltam hasonlókat, egyelőre nem biztos, de a webkamera letiltása megoldotta a problémát (látszólag). A notebook-ra c. topicban nézz körül, hátha segít
among manfreedKöszi! Igen asus F3M... láttam a topicot jelenleg pont ezt tesztelem... ha pár napig nem lesz gond akkor itt is meg ott is jelzem bár azér nem lenne rossz ha továbbra is menne a webcam, de tudok nélküle élni.. remélem akad valaki aki érti is hogy mi volt az a kernelüzenet amit közvetlenül fagyás előtt dobott ki...hátha az lesz a megoldás...
manfreed amongSajnos nem tudom mit jelent, bár a segmentation fault az olyasmit jelent, hogy a program olyan memóriaterülethez akart hozzáférni ami nem az övé. Egyre inkább biztos vagyok benn, hogy a webkamera miatt van az egész, mert már 3 napja nem volt fagyás
among manfreednu kérem a webcam kiiktatása nekem sajnos nem vált be... 2 órát bírta már nagyon örültem aztán szevasz. ugyanúgy kifagy semmit nem lehet tenni... továbbra sem értem hogy hogy lehet hogy van amikor magától helyreáll 2 perc után van amikor meg negyed órát semmi és újra kell indítani. így biztos hogy nem tudom melóban használni... ha valakinek van valami az legyen oly kedves és jelezzen..
manfreed amongNekem is fagyott azóta, de csak egyszer, és most ha akksiról üzemeltetem, nem fagy le minden másodpercben. A másik topicban szóba került az nvidia driver, ha nem fontos a 3d, távolítsd el, hátha segít
Egorov Hello. Nekem is ilyen problemam van. Csak gondol egyet es lefagy :( Fusi Amilo Pa 1538 am van, szal nekem meg webcam sincs. Nem tudom az jelent-e valamit, hogy Windows melle telepitettem egy kulon vinyora.
Egorov Na mar reg nem volt fagyas :D nemtom van-e valami koze hozza annak, hogy nem inditottam el a transmission torrentet, ugyanis amikor fagyas volt, akkor mindig ment...