Segítséget szeretnék kérni a témában. Végig böngésztem a Google-t, de igazán működő és érthető példára nem akadtam. A következő egyszerű feladatot kellene megoldani: a). Adott egy statikus lap, rajta egy div, amelynek id-je legyen "celkeret" nevű. b). Adott ugyanezen a lapon egy link, aminek id-je "lekeres". c). Ha az illető rákattint a linkre, a Drupal hajtson végre egy Ajaxos lekérést a node táblázatból és kérje le a legutóbbi cikk címét. d). Küldje vissza az eredményt a "celkeret" nevű div-be. Tudom, hogy ez nem Drupalos fórum, de az ottani kavalkádban nem tudok eligazodni: van ott drupal_json_output és ajax_deliver, minden ami ahhoz kell, hogy az ember teljesen összezavarodjon. Nagyjából értem hogyan kellene működnie: a jQueryben megírt szelektor megtalálja a linket és meghív egy ajaxos függvényt, amelynek az url-je a modul menü hookjában kerül bevezetésre és ez a menü elem szolgáltatja a Drupalos függvényhez a kapcsolatot, amely aztán elvégzi a lekérést és visszaküldi az eredményt (lehetőleg jsonosan) a meghívó JQuery függvénynek , amely siker esetén manipulálja a kiinduló oldalt. Gyakorlatban azonban nem működik. Amit kérek, az egy egyszerű működő modul, ami ezt megvalósítja, azaz egy .module fájl tartalom és egy .js tartalom. Előre is köszönöm a segítséget.

Ennyivel később: 6 év