a mesterNos, ha már így kifordítjuk (csak a hozzászólásodra reagáltam, "Paszkál, paszkál, de mire használható?", "Magadnak otthon mitvegyek-mitvettem-mennyitköltöttem adatbázisokat töltögetni?"). Az, hogy Te a Pascal nyelv ezen részét ismered (ha ismered), még nem jelenti azt, hogy csak ennyit lehet elérni vele (jó öreg Windows felfogás, amit nem ismerek, az nincs is)! Csak egy példa, hogy valamelyest kötődjön az oldalhoz is, link.
"Láttál már embert, aki AVR-t Pascalban programozott?" Nem, mivel a közelemben még programozót sem láttam. De, mivel fejlesztik, így csak használják (gondolom fizetnek is érte).
Azt nem írtam, hogy Pascal-ban kell programoznod! Ha valaki ezt tanulta (mint én is), akkor nem kötelező váltani. Jelenleg is a Free Pascal-t, Lazarus-t használom, eddig nem volt olyan dolog, amit ne tudtam volna megoldani vele. Mivel a mikrovezérlők világában még csak kezdő szinten vagyok (vele együtt a C nyelvel), így biztos nem fogok fizetni egy programozói környezetért (a demó verzió ingyenes, 4 kB méret megkötéssel, igaz csak Windows-ra, így nálam eleve ki esett).