Sziasztok! A cimben szereplo problemara nem talalok megoldast. Ha file browserben allitom be a programokat, akkor az csak ott munkodik es gnome-commanderben (ezt hasznalom) nem. Pl.: videolejatszas: toroltem az osszes videolejatszoprogramot, csak azt nem amit szeretnek hasznalni, de igy sem megy. Inkabb nem csinal semmit, minthogy megnyissa a filmeket vlc-ben. (Settings/Edit MIME types-ra sem reagal semmit) koszonom
alkalmazas hozzarendelese file-tipushoz...
ömm... ne használj gnome-commandert? *rolleyes*
[törölve]
Ebben a topikban már volt róla szó, hogy miért nem lehet társítani a gnome commander-ben.
jobb klikk a file-on---> tuljdonságok--->megnyitás ezzel fül és itt tudod kiválasztani/beállítani, hogy mivel nyissa meg a file-t ezentúl
[törölve]
szotaHa neked így sikerül gnome commander-ben, akkor neked bugos verziód van. :D
énis agyaltam mér ezen és marha zavaró mert pl nekem a videokat a "media lejátszó" val akarja megnyitni ami nincs is fent igy amikor rákattolok egy videora semmi nem történik ugye és mindig "társitgatni" kell a jobbmenüben. én is várok okos ötletet :)) háttha
Atalltam Krusaderre, a videot mar vlc-vel nezem, de a kepeket peldaul meg mindig onhatalmulag firefoxal nyitja meg, pedig van egy csomo kepnezo, es jpg-hez gthumb van rendelve. Akkor most hogyan tovabb? A belinkelt temaban megjelolt file (nalam) nem letezik, helyette van egy "mimeapps.list", de a krusadert nem igazan erdekli, hogy mi van benne...7.10 nel nem volt ilyen gondom gnome-commanderrel sem... Mit lehetne meg hasznalni, ha nincs megoldas ezekre? (ami tudja kb azt amit a gnome-c/krusader)
[törölve]
marcelpresKrusader-ben: kattints a fájlra jobb gomb -> tulajdonságok -> típus mellett lévő ikon -> Használt alkalmazássorrend - Ha szerepel a listában a képnéző akkor léptesd a legelejére, ha nem akkor add hozzá és azt léptesd az elejére.
A múlt héten váltottam vissza a 8.04 - ről 7.10 - esre, namármost nálam sincs ilyen probléma mint nálad ! ! ! , viszont a hardy -n voltak hasonló problémák, pluszban még egy tucat egyébb. Most minden jól müködik.
[törölve]Az ikonra kattintva, hibauzenet: " Could not find the program: "keditfiletype" "... Ez valami hasonlo gond, mint a gnome-commandernel vagy a KDE-s cuccok kozul hianyol valamit? (Gnome-ot hasznalok)
marcelpresa krusader a KDE alap beállított fájlböngészője, ergo nem meglepő, hogy KDE-s alkalmazásokat keres
CruelAngelTehat? mit csinaljak, mit telepitsek?
[törölve]
marcelpresElméletileg, ha a hivatalos csomagokból telepítetted akkor a függőségeit ki kellett, hogy elégítse. Tehát vagy a csomag készítője rontotta el a függőségeket, vagy te nem a hivatalos repo-ból húztad le!? Ha értesz a forrásból fordításhoz akkor javaslom, egyébként ezért utálom a függőségeket, mert nem biztos, hogy a csomagkészítő normálisan megírja a dep.-ket. Vagy próbáld meg telepíteni az a "keditfiletype". Egyébként nem tudom mi lehet ez!? :)
[törölve]Ha synaptic teszi fel (es nem buheraltam a csatornakon) az hivatalosnak szamit? Nem, nem ertek a forrasbol forditashoz, kezdo vagyok. "keditfiletiype"-ot megprobaltam mar, de nincs ilyen csomag... Talan megis Gnome-Commanderrel kene probalkozni: vegulis az is valahonnan lenezi, hogy mihez milyen program tartozik nem? Feltetelezem, hogy igen! Tehat ezt a filet kene megtalalni es atszerkeszteni. Tovabbra is segitsegre szorul a helyzet...
[törölve]
marcelpresAbszolút hivatalos! Ha gnome-t használsz akkor próbáld meg a gnome-commander-t, de én csak KDE-s programokat használok! Esetleg még a forrásból telepítéshez tudok neked segítséget nyújtani!
[törölve]Ahogy latod a problema a gnome-commanderbol jott. Ha mar igy felajanlottad, akkor igenybevennem azt a segitseget, hogy ezzel is okosodjak. De figyelmeztetlek: nem tudom mi az a forras, nem tudom miert lesz jobb, ha onnan telepitek, meg meg jo sok mindent nem tudok, szoval lehet, hogy nehez szules lesz. Udv!
Nekem gnómos ubi 8.04-en Krusaderrel volt ilyen problémám. De már sikerült megoldani. Jobbklikk a fájlra/ megnyitás ezzel/egyéb, itt kiválasztod mivel szeretnéd ha megynyitódna/ aztán x-et abba a kockába hogy: "remember application association for this type of file"/ OK valahogy így történt....
tomibuntuEz megoldotta nalam is a problemat! Koszonet erte! Fura, hogy milyen egyszeru a megoldas:) Udv!
Az alábbi linken található egy megoldás a problémára: http://lists.gnu.org/archive/html/gcmd-devel/2007-11/msg00078.html Kipróbáltam, működik.