Kicsit furcsa lehet, hogy mért nem akarok frissíteni 14.04 fölé, egyrészt anyagilag nem teheti meg mindenki, hogy tip-top laptopot vagy asztalig gépet vegyem, ezzel a verzióval meg még jól fut nekem a laptopom. Szívesen várok segítséget ezzel kapcsolatban, pld olyan megoldás nagyon jó lenne mint a slackware-nél, hogy internet nélkül is lehet csomagot telepíteni dvd-ről...

A 12.04 még támogatott egy ideig. De nem értem a kapcsolatot, hogy ha gyengébb a laptop és nem akarsz újabb verziót, annak mi köze a z internet nélküli telepítéshez. Egyébként a Synapticban volt ilyen funkció, ami összeszedi a telepítendő csomagot meg a tartozékait.

rapfenez hol is van benne? Igen egyébként akkor lementeném egy külső adattárolóra és ha utólag kell valami akkor nem szívok.

vgabKiválasztod a Synaptic-ban azt az alkalmazást, amit telepíteni szeretnél. Mikor eljutsz idáig, be x-eled a "Csak a csomagfájlok letöltése" opciót. https://i.imgur.com/Ezmg1F3.png Ekkor nem telepíti azt az alkalmazást, hanem.deb formátumban megtalálhatod itt: /var/cache/apt/archives Ha ezt a csomagot(okat) kimásolod pl. 1 pen-re, akkor tudod telepíteni azt az alkalmazást egy olyan gépre, mely nem csatlakozik a net-het

vgabA Synapticban. (Egy kicsi keresgélés a program menüjében és megtalálod. :-)) De nem értem még mindig, hogy mit szeretnél. Lehet telepíteni akár a legelső Ubuntut is (az pedig már régen „lejárt” :-)), és elérhetőek a csomagjai a tárolóból. A te rendszered is elérhető lesz (szerintem minimum addig, amíg lesz egyáltalán Ubuntu).

Azt pedig tegyük hozzá, felrakhatsz újabb rendszert is, csak a géped képességeinek megfelelő grafikus felületet válassz.

Ha nem netezel rajta akkor semmi gond nincs (én még mindig ubuntu 10.04-et használok egy olyan asztali gépen amit csak archiválásra használok). Ha viszont igen akkor a böngészőprogrammal fog előbb - utóbb meggyűlni a bajod (Acer aspire 5310-esen tavaly kellett lecserélnem az ubuntu 10.04-et, mert a böngésző már nagyon elavult volt, és az újabb telepítése után meg sokszor összeomlott). Miért nem próbálod ki a xubuntu 16.04-et, én most erre frissítettem az Acer aspire 5310 (1,7celeron M, 1,5GB ram) laptoppomat, és elég jól használható még a mai napig.

• vgab válaszolt erre.

Szepi111. nem akarok bajlódni adat mentéssel, meg telepítéssel, se frissítéssel 2. unity nekem nagyon is jó :) 3. de ha Htibi szerint támogatás után is lehet letölteni tárolóból akkor nincs probléma :) 4. böngészőre meg ott a palemoon...

lev258Van olyan hardverem amit a 3.5.0-26-os kernel még támogat, ...-27-es már nem! Vagy is ott maradt abba, a támogatása, abban az idő pontban. Az előzőek így, úgy még viszik, de a zúj az sokkal jobb, csak nem működik, de fontos, hogy frissítve legyen! Mert különben mi is lesz?

• vgab válaszolt erre.

peterhNa ja, nekem meg tök jó 12.04 csak mondom attól félek, hogy nem lesz támogatás és valami kelleni fog azt hogy fogom akkor használni ha nem lesz tároló stb...

rapfenHát 2018-ig nincs komolyabb gond https://wiki.ubuntu.com/LTS addig pedig lehet megoldódik az ami most még problémát okoz.

• vgab válaszolt erre.

vgabSzerkeszted a forráslistát (/etc/apt/sources.list) és menni fog. (De ne keress benn újabb dolgokat!)

vgabEddig még mindenkinek működött, akinek szüksége volt rá.

vgabIgen, most is van egy 9.04-em telepítve. :-) Egyébként volt egy 4.04-es is régebben, de csak érdekességként.

• vgab válaszolt erre.

vgabNem kellett semmit patkoljak, megy. Természetesen nem a legújabb Firefox, LibreOffice meg társai vannak rajta, hanem a korabeli verziók. A rendszer frissítve volt a legutolsó pillanatig, azóta semmi nem változott a hozzá tartózó tárolókban, így nem is kell foglalkozzak a frissítésével.

vgabHa esetleg a forráslista átírásával van gondod, és erre lennél kíváncsi, akkor itt egy leírás. Semmi ördöngösség nincs benne. Utána pont ugyanúgy telepítheted a tárolóiban lévő (korabeli) programokat, mint a támogatott, élő rendszereken.

• vgab válaszolt erre.