Kicsit furcsa lehet, hogy mért nem akarok frissíteni 14.04 fölé, egyrészt anyagilag nem teheti meg mindenki, hogy tip-top laptopot vagy asztalig gépet vegyem, ezzel a verzióval meg még jól fut nekem a laptopom. Szívesen várok segítséget ezzel kapcsolatban, pld olyan megoldás nagyon jó lenne mint a slackware-nél, hogy internet nélkül is lehet csomagot telepíteni dvd-ről...
Élet kiadástámogatás után Ubuntu 12.04-en
A 12.04 még támogatott egy ideig. De nem értem a kapcsolatot, hogy ha gyengébb a laptop és nem akarsz újabb verziót, annak mi köze a z internet nélküli telepítéshez. Egyébként a Synapticban volt ilyen funkció, ami összeszedi a telepítendő csomagot meg a tartozékait.
vgabKiválasztod a Synaptic-ban azt az alkalmazást, amit telepíteni szeretnél. Mikor eljutsz idáig, be x-eled a "Csak a csomagfájlok letöltése" opciót. https://i.imgur.com/Ezmg1F3.png Ekkor nem telepíti azt az alkalmazást, hanem.deb formátumban megtalálhatod itt: /var/cache/apt/archives Ha ezt a csomagot(okat) kimásolod pl. 1 pen-re, akkor tudod telepíteni azt az alkalmazást egy olyan gépre, mely nem csatlakozik a net-het
vgabA Synapticban. (Egy kicsi keresgélés a program menüjében és megtalálod. :-)) De nem értem még mindig, hogy mit szeretnél. Lehet telepíteni akár a legelső Ubuntut is (az pedig már régen „lejárt” :-)), és elérhetőek a csomagjai a tárolóból. A te rendszered is elérhető lesz (szerintem minimum addig, amíg lesz egyáltalán Ubuntu).
Azt pedig tegyük hozzá, felrakhatsz újabb rendszert is, csak a géped képességeinek megfelelő grafikus felületet válassz.
Ha nem netezel rajta akkor semmi gond nincs (én még mindig ubuntu 10.04-et használok egy olyan asztali gépen amit csak archiválásra használok). Ha viszont igen akkor a böngészőprogrammal fog előbb - utóbb meggyűlni a bajod (Acer aspire 5310-esen tavaly kellett lecserélnem az ubuntu 10.04-et, mert a böngésző már nagyon elavult volt, és az újabb telepítése után meg sokszor összeomlott). Miért nem próbálod ki a xubuntu 16.04-et, én most erre frissítettem az Acer aspire 5310 (1,7celeron M, 1,5GB ram) laptoppomat, és elég jól használható még a mai napig.
rapfenHát 2018-ig nincs komolyabb gond https://wiki.ubuntu.com/LTS addig pedig lehet megoldódik az ami most még problémát okoz.
kepesviccedkösz a biztatást...