Sziasztok! Az lenne a problémám, hogy nemrégiben a gépemre az Ubuntut telepítettem hosszú Windowsos pályafutás után. A Pendrive amin telepítettem Lemez meghajtóként van felismerve. Legalábbis én ezt szűröm le. Jelenleg a tartalma egy Ubuntu telepítő melyet a Rufus programmal írtam ki a Pendrivera. Rendesen be bootol viszont már megnyitni nem tudom, hogy valamit töröljek esetleg töltsek fel rá. Nem is jeleníti meg viszont ha Terminálba beírom, hogy lsusb ott érzékeli(Kingston Technology DataTraveler G4)! Tudnátok segíteni a problémám megoldásában?
Ubuntu, pendrive-probléma
Ha pendrive-ként akarod használni, előtte formázd le. Gparteddel tudod formázni.
Szia. Ha a pen.-en rajta akarod hagyni a telepítőt, de írni is akarsz rá, csinálj rajta egy "Casper"lemezterületet. Utólag létrehozhatod a gparted-el. http://www.pendrivelinux.com/create-a-larger-than-4gb-casper-partition/ Amit erre a területre töltesz le ill.másolsz, megmarad egy újraindítás után is...és nem zavarja a telepítő működését. A képen látható Ext 2 helyett, Fat32-re is (4GB a max. fájlméret) formázhatod. (vagy akár NTFS-re is).
Ennyivel később: 6 év
administrator lezárta a témát.