Sziasztok,
Vettünk egy domainnevet a GoDaddytől egy startuphoz. Egyenlőre, mivel csak tesztüzemről van szó beállítottunk hozzá itthon egy webservert, amin fejlesztjük az appot. Mivel nincs fix ip címem, a godaddy managerből átirányitottam a domaint a ddns szolgáltatóhoz és a routeren forwardoltam a 80-as portot a serverhez, ami gond nélkül működik is.
Útközben felmerült az igény, hogy csináljunk hozzá egy mailservert is, mert mégiscsak így a profi. Nem szeretnénk külső szolgáltatóhoz semmit se kirakni, amig nincs kész termékünk, így elővettem egy régi gépet itthon és felhúztam rá egy Zentyal 4.2-t.
A GoDaddy-n beállítottam egy A rekordot mint "mail" és ugyanez lett a hostname a Zentyal-on, ezenkívül CNAME rekordokat: autoconfig, autodiscover, pop, imap, smtp. MX rekordnak beállítottam a mail.domainnevünk.com-ot, tehát elvileg a Zentyal szerverre kellene mutatni, és a routeren forwardoltam a következő portokat:
TCP 110, 143, 993, 995, 4190 (incoming mail service)
TCP 587 (mail submission)
TCP 25, 465 (smtp)
Ezenkívül TXT rekordnak a következőt: Host: @ Value: v=spf1 a mx ptr include:domainnevünk.com -all
Azóta eltelt 2 nap szóval a DNS Zone rekord már biztosan felüliródott GoDaddyn, de a testmailek "Undelivered"-ként jönnek vissza azóta is, szóval valami biztosan nem jó. Ha van ötletek mi lehet a hiba, vagy valami egyszerűbb megoldást ajánlani, akkor kérlek segítsetek.