Nem rég telepítettem a 16.04-et. Frissítés előtt(Ubuntu Gnome 14.04) a kikapcsoló gomb megnyomása egy interaktív kikapcsoló menüt hozott elő, azonban most helyette felfüggesztett. Dconf szerkesztőben próbáltam megoldani a
button-power=interactive
power-buttom-action=nothing
acpi_listen
Sikerült megoldanom, hogy a gomb eseményt is generáljon, de tovább nem jutok. Jól jönne egy kis segítség...
Csak kérdem. Az Energiagazdálkodás menüvel kezdted? Mert ott van opció arra, mit csináljon a bekapcsológomb megnyomására.
lev258Volt, még 14.04-en. Ubuntu Gnome 16.04-en már nincs. Dconffal próbálkoztam.
h_baluPedig tudtommal Gnome alatt is lennie kellene. Más 16.04-es Ubuntun (és variánsokon) van. Nagyon úgy néz ki, nálad valami grafikus felület specifikus gond van. Telepíteni se tudod?
lev258Mit?
h_baluA programot, ami ilyen menüpontot generál. gnome-power-manager kiindulásnak.
lev258Már telepítve van.
h_baluÉs Terminálból elindul? Az Ubuntu Gnome szórakozik veled, jelezd nekik a kellemetlenséget.
lev258Nincs ilyen parancs.
h_baluÉs gnome-control-center van?
lev258Van, és van benne energiagazdálkodás menü is, de nincs menüpont a kikapcsológomb viselkedésének beállítására. De az is csak annyit csinálna, amit dconfból is el lehet intézni. Onnan sem ment, mint írtam.
h_baluNincs Általános fül? Ott szokott lenni a bekapcsológomb viselkedés. Neked lesz igazad. A gnome-power-manager tényleg ilyen szegényes. Mate alatt, annak saját power-manager-ével több opció van.
lev258Nézd meg magad!
h_baluMár írtam. És úgy látom, dconf-fal nem lehet rávenni, hogy kérdezzen, mit csináljon.