Üdv mindenkinek! Új vagyok a fedélzeten, amióta a Windows megjelent, azt használtam bár néha kipróbáltam a Knoppix linuxot. Nem tudtam megbarátkozni vele. 68 éves vagyok, honlapom http://www.efistaub.net Mostanában hirtelen elhatározással kipucoltam a gépből még a nyomait is a Windowsnak és felinstalláltam az Ubuntu 16.04-et. Elégedett vagyok, gyors és megbízható. Igaz - egyenlőre úgy tűnik - meg kellett válnom a megszokott programjaimtól, mint az AutoCAD, vagy a TINA, de az Eagle működik és a Wine segítségével a SprintLayout 6.0 is. Viszont a lézerprinterem és a scannerem nem akar működni. Egyenlőre azt a megoldást választottam, - jobb híján - hogy egy IBM thinkpadra installált Windows XP alól futtatom ezeket a hardwereket és memóriakártyával viszem át az asztali gépre.
efraim
Feltelepíted a virtualbox nevű csodát. Abba meg az XP-t. Ekkor nem kell fizikailag másik gépre átvinni az anyagot, elég a virtuális XP-re felmásolni. De ha megírod a nyomtatód pontos típusát, lesz aki utánanéz, hogyan kell feléleszteni.
Csatlakoznék a mesterhez, VirtualBoxba (én az Oracle-t preferálom) tudsz telepíteni XP-t. Ha hozzáadod a felhasználódat a vboxusers csoporthoz
sudo addusers felhasznaloneved vboxusers
akkor át fogod tudni adni az USB-s eszközöket a vendégrendszernek, vagyis látni fogja a nyomtatódat, a szkennered és bizonyára a memóriakártyádat is.
A memóriakártyán hozod-viszed a két rendszer között az adatokat, a vendégrendszerrel nyomtatsz, szkennelsz. Így már nem kell másik gépet elindítanod ezen feladatok elvégzéséhez sem.
További előrelépést jelenthet, ha a virtuális gépen megosztott mappát állítasz be (a működésének azt hiszem feltétele az Extension Pack telepítése is, igazából nem tudom, mert a VirtualBoxszal együtt én azt is mindig egyből felrakom), akkor már a memóriakártyára sincs szükség a gazda- és a vendégrendszer között történő adatmozgatáshoz.
Természetesen az volna az igazi, ha a nyomtatódat és a szkenneredet közvetlen az Ubuntu alól tudnád használni, ha nyitsz ennek egy témát és megírod az eszközök típusát, az eszközök bekapcsolt állapota mellett mutatsz nekünk egy lsusb
kimenetet, akkor talán a közösség segítségével elindulhatsz ebbe az irányba is.Minden tiszteletem és csodálatom, hogy 68 évesen a Linux fele kacsintgatsz. Reszpekt!
Ennyivel később: egy hónap
Ha AutoCAD LT-t használtál, próbáld ki az ingyenes DraftSight-ot, teljes értékű megoldás. 3D esetén is, csak ott már fizetni kell egy kicsit.
Ennyivel később: 6 év
administrator lezárta a témát.