Sziasztok! Jó ideje "szemeztem" a linuxal de régebben, általában driver probléma miatt nem tudtam használni. Mostanra véglegesen szakítottam a windowsal és bár az AMD APU-m nem könnyítette meg a választást, mára megtaláltam a -számomra- tökéletes két disztrót ami társbérletben csücsül a gépemen. Név szerint egy LMDE2 és egy Ubuntu 16.10. Két hete szakítottam az ablakos rendszerrel és egyáltalán nem hiányzik. Még rengeteg mindent nem tudok de köszönhetően -többek között- ennek a remek oldalnak eddig mindet megoldottam így vagy úgy. Még biztos sokat fogom zaklatni a szakikat de szeretnék minél hamarabb a saját lábamra állni!
Mefisto
Az elején nehéz a megszokások és a berögzült dolgok miatt, de aztán sokkal jobb lesz mint a Windows. Én mára már mindenhol Linuxot használok, PC-n, telefonon, tableten, tévén, routeren, sőt, játszani pedig módosított FreeBSD-n játszok, több tízmillió játékos társammal együtt. Egyáltalán nem érzem, hogy valahonnan is hiányozna egyetlen Microsoft termék is. :-)
KendekHiányozni nekem sem hiányzik egyáltalán. Amire a windowst használtam arra van tökéletes alternatíva linuxon. A megszokás az más tészta, ahogy írod is, a berögzült dolgokat át kell "programoznom". Azért nem kevés az a 20 év amit windowsal töltöttem. Most éppen az a gondom, hogy a telefonom windowsos és nem igazán látja a rendszerem..... Nah látod ezért szeretem a linuxot. Mindent meg lehet oldani..... már hozzá is fértem a telóhoz :)