ricsi-pontazHa az USB-s internetmegosztás (és a töltés is) működik, akkor nem biztos, hogy a kábel a hibás.
A sima töltő, ami nem (teljesen) jó, az külön kábellel rendelkezik és nincs rajta USB. Egyenesen a konnektorba (vagy inkább az elosztóba/hosszabbítóba) megy a vége.
Ugyanazt a hibát többször nyilván nem szeretném beküldeni, de 16.10-re most nemrég frissítettem, így szerintem itt is célszerű mindegyik (systemd-udevd, systemd-journald, systemd-logind, systemd-timesyncd satöbbi) összeomlásról legalább egy hibajelentést beküldeni. (A zárójelben felsorolt systemd-s dolgok mindegyike összeomlott már legalább egyszer.)
A hibajelentés küldése jelölőnégyzetből (manuálisan, minden egyes hibajelentésnél) viszont ki lehet venni a pipát.
Ilyenkor viszont érdemes lesz jegyeznem, hogy az adott systemd-s dolgon belül melyik csomag (package) omlott össze.
Például a reggeli systemd-logind-nél a systemd 231-9git1, a tegnapi systemd-udevd-nél pedig az udev 231-9git1.
Nem tudom, hogy milyen gyakran frissítik ezeket a csomagokat, de akkor erre figyelek majd.