krisztianmukliNem tudom követni, hogy melyik hozzászólás szól nekem és melyik az amikor csak egymással beszélgettek, és úgy tűnik elment a téma az eredeti fonaltól. Összegezve, arra szeretnék választ kapni, hogy mennyiben másabb a Virtualbox virtuálissága a valóságossághoz képest... Szóval: eleddig Windows XP-n dolgoztam, egy kis, 10 gigás partíción, és azon kényelmesen elfért minden; SP3, Illustrator, Photoshop, Bridge, OpenOffice, pagefile, kuka, meg még néhány kisebb program. Webes dolgokat fejlesztek, nyomdai anyagokat tervezek + fotózok – ezeken kívül másra nem használom a számítógépem. Nem játszok, nem gyűjtök filmeket... semmi különös, semmi hely- vagy erőforrásigényes dolog.
Miután átnyergeltem Ubuntura, feltettem a Virtualboxot, az állományait pedig egy 16 gigás SSD-re, amin 13 gigát kapott egy fix disk. Elkezdtem feltelepíteni az XP-t, utána a Servicepack-ot, és már akkor furcsa volt, hogy miért van tele 50+ százalékban a 13 gigás fix lemez... de feltelepítettem még az Illustratort, és ezután a Photoshopnak már nem volt elegendő hely. A kuka méretét le kellett vennem nullára, és kikapcsolni a pagefile-t – csak így tudtam telepíteni.
Szóval nekem ez furcsa. Most látok életemben először Virtualboxot, és nem tudom hogyan kezeli a virtuális „helyigényét”. Hogy van-e valamilyen különbség a valóságos megabájt és Virtualbox megabájtja között. Így most már érthetőbb, hogy miért kérdezek számotokra lámaságnak tűnő dolgokat?
(nem készítettem snapshotot, nem méreteztem át a kezdetben beállított lemezt, nem csináltam semmit, egyszerűen csak telepítettem)