Hello!
Van egy kisebb teljesítményű gépem ( Alaplap: Abit BD7-E ; Processzor: Intel Celeron 2,4 Ghz ; Memória 256: MB Ram ; VGA: nVidia GeForce 4 Mx 440 ; Integrrált hang és LAN )
Gondoltam kipróbálom rajta az Ubuntut, ezért letöltöttem a Desktop ISO-t md5 ellenőrzés ok, utána kiírtam. De mikor CD-ről indítom a gépét , és elindítom Live CD-ként az Ubuntut, akkor szépen betölt, de az ablakkezelő indítása után több kevesebb idő után lefagy a gép. (Az egér mozog, de semmire se tudok kattintani, és semmi billentyűkombináció se működik) Ezután letöltöttem a Kubuntut és az Xubuntut is, de mindegyiknél ugyanez történt.
Ezután letöltöttem az Ubuntu alternate ISO-t és feltelepítettem csak a parancssori rendszert. Sikeresen felteleült és működött, de feltelepítettem az xorg-ot ( sudo apt-get install xorg ), ez is működött. utána feltelepítettem a Window Maker-t ( sudo apt-get install wmaker ), ez is sikeresen feltelepült, de ha elindítom a grafikus felületet ( startx ), akkor elindul, de ugyanúgy lefagy egy idő után.
Szerintetek mi lehet a gond?