A kérdésem a következő: milyen programmal menthetem le a partyciómat / oprendszeremet ISO fájlba, későbbi helyreállítás, vagy akár másik vinyóra költözés céljából? (nem tudom hogy a win-hez hasonlóan, a linux mennyire kötődik telepítés után az adott partícióhoz, hardverekhez, vinyóazonosítóhoz) Hallottam hogy linuxon könyebb mint win-el, érdekelne :) Később mint egy tiszta snapshotot az oprendszerről felhasználni pl. Előre is köszi! ---rash---

szia! én g4l-t használok. (ghost clone)

Én régóta használom a multi-boot cd-t. Ebben nagyon sok rendszerkarbantartási dolog van. Ezen belül a hiren's boot-ból az Acronis partició mentőjét használom. Rendszergazda vagyok. Napi szinten húz ki a sz..ból ez a cd.

Szia Én Acronis-t használok, nagyon jó , könnyen kezelhető... Létezik még egy PING elnevezésű, Partimage alapú boot CD

http://ping.windowsdream.com/

a felülete elég múlt századi, és eléggé oda kell figyelni mit és hova, mert könnyen csinálhat az ember teliből ürest, de használható.... n.m.i

hello... próbáltad már ezt: & cat /dev/sda5 > sda5.iso Nos itt lehet egy kis gond mert azt a particiót nem lehet lementeni értelemszerűen, ezzel a módszerrel amelyikről éppen az oprendszer fut, és arra amelyiket éppen lemented mert akkor önmagába tér vissza. Legalábbis nemjavaslom!!! Erre a problémára megfelel a live-cd, vagy akármilyen linux (live)rendszer. Visszaállítás: & sudo su - (ez kell a jogosultsághoz) # cat sda5.iso > /dev/sda5 Ez nemegészen ugyanaz mint amit te kértél, de talán megfelel :) CSAK SAJÁT FELELŐSÉGRE, VESZÉLYES LEHET !!!

amiota ubuntut hasznalok nincs szuksegem particio mentesre. maxudv:Zo :) Ubuntu-user :)

Köszi a tippeket, akkor megpróbálom ma az átültetést másik vinyóra : )

Parted Magic-en belül a partimage-el. Ingyenes és nagyon gyors, könnyen kezelhető: http://partedmagic.com/wiki/PartedMagic.php

zsolt320ipéldául írd ki egy üres CDre d: amúgy gyanítom, hogy partedmagic.com-on van részletesen használati utasítás

CruelAngeltök faxa hogy ilyen van Linux alá is!! na még tanulmányozom egy kicsit.... Egy 10 Gb partíciót amin 6 Gb adat van mennyibe sűrít össze? Vannak tapasztalatok?

Gzip-el kevesebbre, mint a fele.

Ennyivel később: 6 hónap

sziasztok! hiába próbálkozok a part imageval menteni, mindig csak a menteni kíván partícióra kar menteni ahol meg nincs annyi hely. mit tudok tenni, hogy a többi partíciót is hajlandó legyen írni?

pisztakönyvtár megvan? mountolás megtörtént? fájlrendszerek?

kabaizgparted szerint a másik particio is illetve az usb winyo is mountolva van /dev/sda3 ill /dev/sdb1, s egyikre sem akar semmit csinálni, nem tudja írni a temp fájlt