Sziasztok,
még 1 problémám lenne. Nincs hang a gépen. Mindenhol megnéztem és nincs némítva sehol (beállítások, audacity)
sugóban amit találtam az nem hozott eredményt (Lehetséges, hogy a hangkártya nem lett megfelelően felismerve. Ha ez történt, akkor a számítógép úgy viselkedhet, mintha nem tudna hangot lejátszani. A hangkártya nem megfelelő felismerésének lehetséges oka, hogy a hangkártya illesztőprogramjai nincsenek telepítve.
A Dashban nyisson meg egy Terminált.
Írja be az aplay -l parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt.
Megjelenik az eszközök listája. Ha a playback hardvereszközeinek listája üres, akkor a hangkártyája nem lett felismerve.
Ha a hangkártya nem lett felismerve, akkor lehetséges, hogy saját kezűleg tudja telepíteni az illesztőprogramját. Ennek módja a hangkártyától függ.
Kiderítheti hangkártyája típusát a terminálban kiadott lspci paranccsal. Részletesebb eredményeket kaphat az lspci rendszergazdai jogosultságokkal való futtatása esetén. Adja ki a sudo lspci parancsot, és írja be a jelszavát. Ellenőrizze, hogy talál-e audio controller vagy audio device tartalmú sorokat – ezeknek tartalmazniuk kell a hangkártya gyártóját és típusát. A sudo lspci -v parancs részletesebb információkat jelenít meg.)
http://ubuntu.hu/node/5827 ezt is megnéztem és nem jártam sikerrel.
Tudnátok segíteni vagy ötletet adni, hogy mit nézhettem el?
Előre is köszi
Kriszta