Sziasztok! Már két napja szívok a telepítéssel a saját gépemen (Gigabyte F2A88XM-D3H + AMD Athlon 880K + NvidiaGT640 + Samsung EVO850 250GB SSD + Toshiba 160GB-os noti merevlemez) (itt jegyezném meg, hogy a 880K-hoz kellett korábban egy BIOS update, ez hibátlanul végigment és működtek az oprendszerek (Ubuntu 16.10 és Win 7), majd egy idő után az ubuntu bad superblock hibaüzenettel nem indult. Ezt is próbáltam megoldani, de mindig visszatért a probléma, ezért szeretném most újrarakni a rendszert!) Hibaüzenet: "Ezt a hibát gyakran a hibás CD/DVD vagy meghajtó, illetve hibás merevlemez okozza. A CD/DVD megtisztítása, a CD/DVD alacsonyabb sebességen történő írása vagy a CD/DVD meghajtó lencséjének tisztítása (a legtöbb számítástechnikai üzletben kaphatók tisztítócsomagok), a merevlemez ellenőrzése és esetleges cseréje, vagy a rendszer hűvösebb környezetbe helyezése segíthet megoldani a problémát." Pendriveról próbálom telepíteni a rendszert, megvolt minden ellenőrzés amit tudtam tenni: ISO ellenőrző összegének elllenőrzése (MD5SUM), aztán Etcherrel készítettem el a Live USB-t. Ellenőriztem a lemez épségét telepítés előtt, 0 hibát talált és mégsem megy fel a rendszer. 2 pendrivera is "kiírtam" a rendszert 1x Etcherrel egyszer pedig Live-ban a beépített indiítólemez készítővel, egyikkel sem hajlandó települni. UEFI módban és Legacy-ban is elakad a telepítő ugyan azon a ponton. Az SSD-t újrapartícionáltam, hogy legyen hely mindkét oprendszernek, a /home-ot pedig a merevlemez egy 105 Gb-os partícióra tettem. A partícionálás hibátlanul végigment és a rendszerből ("/" csatolási pontra)is feltesz 1241Megabájtnyit minden egyes próbálkozáskor. Kérlek segítsetek mert lassan kifogyok az ötletekből! Köszönöm!
Error 5 telepítés közben
Csak a hibaüzenetet nem másoltad be. És ha remek ilyen bőbeszédű magyar telepítőd van, akkor indítsd kérlek angol nyelven a telepítést. Könnyebb lenne ráguglizni.
Biztos, hogy nincs semmi hiba ott, ahova telepítenél? A telepítő jó (elmondásod szerint), kétféle módon is próbáltad (elmondásod szerint), de arról nem írtál semmit, hogy a célgép hardvere(i) jók vagy nem. A SSD-t újraparticionáltad, hogy legyen hely mindkét rendszernek. –> A másik rendszer felment? Ha igen, próbáltad ugyanezt feltenni ismét, a második helyre? Oda is felmegy? Ha a lelendő kettőből még csak az első telepítésével próbálkozol, próbáltad mindkét előkészített, üres partícióra telepíteni?
Akkor most jön a hardver ellenőrzés. Live alatt smart adatokat csekkold. Proci hőmérséklet? Ram teszt? Mindent szétszedni, megint összerakni... Ilyen értelmetlennek tűnő dolgok. Bios reset, újra beállít. Ahogy Tibi írta, ne az SSDre telepítsd, egy teszt a HDDre. Zárj ki minden hibalehetőséget, hogy megtaláld melyik dolog a problémás. Pl. ne dugj rá minden amíg nincs feltelepítve. Monitor, billentyűzet, egér, semmi webcam és társai. Tutira jó SATA kábelt használj, és másik SATA portot. === http://askubuntu.com/questions/501505/ubuntu-14-04-errno-5-input-output-error-during-installation#768650 === Itt valakinek a RAM volt hibás, és valaki azt írja igazából nem hibás, csak a Biost kellett befrissítenie. A Samsung nem adott ki valami firmware updateet az Evohoz? === Ezt találtam: Live rendszert indíts, nyiss terminált: ubiquity --no-migration-assistant Így telepítsd. Valakinek ez segített.
Néhány dolgot idemásolok a témaindítóból. „bad superblock” „Ezt a hibát gyakran hibás ... merevlemez okozza.” SMART mit mond a lemezekről? „...a /home-ot pedig a merevlemez egy 105 Gb-os partícióra tettem.” Megeshet, hogy hibás valamelyik lemez azok közül, melyekre telepíteni próbálsz. Én először is egy másik eszközre (mondjuk egy pendrive-ra) próbálnám meg telepíteni a rendszert. „UEFI módban és Legacy-ban is elakad a telepítő ugyan azon a ponton” Az UEFI és a Legacy váltogatásánál figyelni kell arra, hogy ezt a változást a partíciós tábla is kövesse, szóval ezt csak úgy én nem kapcsolgatnám ide-oda. (Gondolom, amúgy az SSD-re teszed a rendszereket, azon vélhetően nincsenek pótolhatatlan adatok, akár azt is lehet gyalulni.) Én a telepítést tiszta lappal kezdeném, a BIOS-ban kiválasztanám valamelyik módot és a hozzá való partíciós táblát hoznám létre: Legacy-hoz MSDOS UEFI-hez GPT (Minden adatot törölni fog a lemezről!)