Tisztelt Üzemeltetők! Az alábbi üzenetet tette közzé B.V. a Magyar Ubuntu Közösség Facebook oldalán 2017. április 10-én 21.23-kor: „Sziasztok! Nem tudok regisztrálni az oldalra, mivel valami adatbázissal van a baj. Oldalra nem vagyok regisztrálva, semmi emailt nem küldött az oldal, és azt írja, hogy ez a felhasználónév meg az email foglalt amikor regelnék újra.” Gondolom, hogy az ubuntu.hu az oldal, melyre nem tud regisztrálni. Ha tudok, igyekszem segíteni, hogy be tudjon jutni, szükség esetén igyekszem közvetíteni köztetek.

Ha egyszer már azt írja a rendszer, hogy az email cím foglalt, biztattam leendő fórumtársunkat, hogy próbálkozzék meg új jelszó megadásával, hátha ezzel sikerrel jár. Megkísérelte. „Szia! Megpróbáltam, azt írja, hogy további teendők emailben jön meg, és semmi emailt nem kaptam”

csuhas32Nálam az email késni szokott. De az is előferdül, hogy spamnak titulálja a levelező. Ha a regisztrációkor türelmetlenkedik, vagy csak véletlenül duplán nyomja meg a gombot, akkor is futhat hibába. De akár az is lehet, hogy csak baj van az adatbázissal. Akár ideiglenes kihagyás is lehet.

Közben próbálom rekonstruálni az esetet, vagyis megkíséreltem én is egy felhasználói fiókot létrehozni. Nem kaptam semmiféle adatbázissal kapcsolatos hibaüzenetet, igaz eleddig e-mailt sem, aminek következtében be tudnék lépni az új felhasználónévvel (is :-D).

HtibiNem kártyázom többet veled! Már megint nyertél, a spamek közé pakolta a Gmail a regisztrációs levélkét.

Az oldal működésében hibát nem látok. Ahogy azt már előttem is írták, a spam mappát is meg kellene nézni.

Ennyivel később: 5 év