Lehet ez nem ubuntus probléma, de talán igen. Azt vettem észre, hogy mostanában amikor restartolni akarom az xp-t e helyett egyszerűen leáll. Az ubuntu normálisan újra indul. Lehetséges, hogy ez valahogy összefüggésben legyen a grubbal? Mert nem vagyok benne teljesen biztos, de lehet azóta van mióta felraktam az ubuntut is? Vagy ez lehetetlen és csak véletlen, hogy azóta?

nandorka Nem értek hozzá, de ha leáll, indulás helyett, akkor nem lehet a GRUB, mivel az a gép indulása után indul, és tölti be az op. rendszer(eke)t. Ha jó értettem akkor Neked pedig simán leáll a géped.

Öregecske gépeknél fordult még elő, illetve ahol a BIOS-ban az ACPI nem volt engedélyezve.

Tipikus tanulság itt is, nem kell írni mielőtt komolyan neki állna az ember átgondolni mi lehet a baj :) Végül is tényleg semmi köze a grubhoz, hanem van egy back up szoftverem, ami shut down kor ellenőrzi, hogy mi változott a fontos mappákban és megcsinálja a mentést. na úgy tűnik ez leállítja a kilépést és később maga állítja le a gépet és nem tesz különbséget újraindítás és leállítás között. Ez nem tom miért nem jutott eszembe egyből. De gondolom azért kötöttem az ubuntuhoz, mert akkoriban kezdtem el csak újra indítgatni a gépet gyakrabban az OS váltogatás miatt :) Mindenesetre nagyon köszi a válaszokat!

Ennyivel később: 14 év