Pifek sömikeA tipp első fele: pifek@pifek-HP-650-Notebook-PC:~$ mimeopen -d file.txt Please choose a default application for files of type text/plain 1) Vim (vim) 2) LibreOffice Writer (libreoffice-writer) 3) Kate (org.kde.kate) 4) Other... use application #mimeopen -d file.pdf Cancelled pifek@pifek-HP-650-Notebook-PC:~$ mimeopen -d file.pdf Please choose a default application for files of type application/pdf 1) Print Preview (evince-previewer) 2) Document Viewer (evince) 3) Other... Ha így lenne a társításnál a párbeszédpanelon is, jó lenne. A tipp másik fele: gedit /usr/share/gnome/applications/defaults.list Üres állomány.
ubu 114 sömike"(Kubuntu 16.04, 5 napja telepítettem) " "gedit /usr/share/gnome/applications/defaults.list Keress rá erre: application/pdf= majd írd át erre: application/pdf=evince.desktop " Vagyis cserélje a KDE-jét gtk-ra?
sömike ubu 114Igen jogos. Bocsi, de elszaladtam a K betű felett. De ennek az analógiájára meg tudja csinálni
Pifek ubu 114Nem értem. Én csak a listát akarom helyretenni. Ez a célom. Nem az exe-vel van bajom, hanem a pdf-el.
Pifek ubu 114Köszi a tippet! Elsőre profi a Draw is, még átnézem! Beállítottam. Társítottam. Felkerült a lista elejére. Aztán alkalmaz, és lekerült onnan a második helyre.
d.r.i. a mester:D azért majd ügyeljünk, hogy nehogy véletlen a legfrissebb, "legropogósabb" Linuxot ajánljuk.
ubu 114 PifekHa ezzel kezded ... "ha valaki tud olyan progit, amivel a pdf-be írhatok, törölhetek belőle, pecsételhetek bele, összefűz doksikat, kivesz belőle oldalakat, szkenelhetek vele, stb."
Pifek ubu 114De most sem ez az alap problémám. Mindent meg tudtam tenni eddig is egy pdf-fel, amit akartam.
Htibi Törlöd a Wine-t, kitakarítod a beállító-fájljait. Aztán lehet szórakozni, hogy visszaállítsd az eredeti fájltársításokat. A Wine nem hajlandó tudomásul venni a "visszaállítást". (Mi a búsnak kell windowsos programokat használni Linuxon? Arra ott a Windows.)
Kittus2 Pifek"De ha valaki tud olyan progit, amivel a pdf-be írhatok, törölhetek belőle, pecsételhetek bele, összefűz doksikat, kivesz belőle oldalakat, szkenelhetek vele, stb. akkor szívesen lecserélem. GIMP2
Pifek sömikeKöszönöm az együttérzést! :)) A problémát nem sikerült megoldani, de ismét sokat tanultam tőletek! Köszönöm!