Üdv mindenkinek, karácsonyi nagytakarítást végeztem. A 40 Gb SSD particiómból már csak 3 GB szabad terület volt. ( 12LTS után frisítettem 14LTS-re, majd 16LTS-re- sok szemét összegyűlt 7 év alatt- ideje volt) Parancs: sudo apt-get autoremove --purge 25GB szabad területem lett újra. maradék hibaüzenet: Hint: Some lines were ellipsized, use -l to show in full. dpkg: hiba a csomag feldolgozásakor: samba (--configure): telepítve post-installation parancsfájl alfolyamat 1 hibakóddal kilépett dpkg: függőségi problémák miatt nem állítható be: winbind: winbind függőségek: samba (= 2:4.3.11+dfsg-0ubuntu0.16.04.12); ám: samba csomag még beállítatlan. dpkg: hiba a csomag feldolgozásakor: winbind (--configure): függőségi hibák - e csomag beállítatlan maradt dpkg: függőségi problémák miatt nem állítható be: libnss-winbind:amd64: libnss-winbind:amd64 függőségek: winbind (= 2:4.3.11+dfsg-0ubuntu0.16.04.12); ám: winbind csomag még beállítatlan. dpkg: hiba a csomag feldolgozásakor: libnss-winbind:amd64 (--configure): függőségi hibák - e csomag beállítatlan maradt dpkg: függőségi problémák miatt nem állítható be: libpam-winbind:amd64: libpam-winbind:amd64 függőségek: winbind (= 2:4.3.11+dfsg-0ubuntu0.16.04.12); ám: winbind csomag még beállítatlan. dpkg: hiba a csomag feldolgozásakor: libpam-winbind:amd64 (--configure): függőségi hibák - e csomag beállítatlan maradt Nem került kiírásra apport jelentés, mivel a hibaüzenet szerint ez a hiba egy korábbi hiba következménye. Nem került kiírásra apport jelentés, mivel a hibaüzenet szerint ez a hiba egy korábbi hiba következménye. Nem került írásra apport jelentés, mivel a MaxReports már elérve Aktiválók feldolgozása: libc-bin (2.23-0ubuntu9) ... Hibák történtek a feldolgozáskor: samba winbind libnss-winbind:amd64 libpam-winbind:amd64 E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1) Hagyjam így, vagy mit kell csinálni?

emergelekElvileg nem kellenek. A SAMBA -val hálózatot próbáltam másik win-es géphez ill. nyomtatóhoz, de a hibajelzés szerint nem települt. A másik nem tudom hogy mi. Szóval törölhető mindkettő.

Ennyivel később: 15 nap
    Ennyivel később: 4 év