Kedves Linuxozók!
Segítséget kérnék annak a hibának a felkutatásában, hogy miért történhet meg az, hogy minden nyomon követhető ok nélkül, zárolja az egeret egy alkalmazás, ami azután sehogy sem ereszti el.
A gép amiről szó van egy Régi T400-as laptop, és egy linux mint fut rajta LXDE környezettel. van rajta transmission, samba és ftp megosztás, és plex szervert is futtat.
A hálózatos működésébe szerencsére nem találok sok kivetnivalót, ám ha egyszer valamiért szeretnék belenyúlni, akkor egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem tudok egérrel irányítani semmit.
leggyakrabban teamviewerrel próbálom kezelni, de személyesen is jelentkezik a probléma.
Ha mozgatom az egeret az működik, ha ráállok valamire annak még a felugró kis sávja is megjelenik mondjuk a nevével, de akárhová kattintok, csak egy adott ponton kattan az egér.. pl a tálcán egy alkalmazáson, amit minden kattintásnál elindít. volt már hogy az asztalhoz ragadt, és csak ott tudtam tenni ezt azt, akkor még az asztalon levő dolgokat el is tudtam indítani vele. Ma még egy olyan hiba üzenetet is kaptam hogy "nem sikerült zárolni az egeret" de valahová mégis sikerült, mert én nem tudtam kezelni vele semmit.
A billentyűzet ilyenkor is működik, tudok pl terminalt nyitni a "ctrl+alt+t" vel, vagy a ctrl+alt+backspace segítségével újra tudom indítani az X-et, és ilyenkor egy időre visszakapom az irányítást, de a jelenség elkerülhetetlenül visszatér.
folyton frissen tartom a csomagokat, és mostanában nem emlékszem hogy feltettem volna újabb csomagokat.
Előre is köszönöm az ötleteket! :)