lala2Hát hatásodra visszamentem az alapokhoz... a 4.4.0-109 ketyeg a gépen és ma olvastam, hogy a 112-es verzió/kiadás talán már tartalmazni fogja a processzor hibajavításokat is. Ha igaz, amit írtak: ez a kernel végig kíséri a 16.04-et a verzió támogatása során... Úgy legyen...
Tulajdonképpen azt nem értem, hogy Rolling Update Model hogyan indult el a gépen, mert a hwe verziót én kézzel biztos nem telepítettem... pedig lett 4.8, 4.10 és a (nálam és máshol is!) befuccsolt 4.13-as kernel is...
Idézet a ubuntuforum.org-ról (2 nappal ezelőtti poszt):
"I updated the kernel HW on Lubuntu 16.04.03 recently, which install 4.13.0-26. Now upon reboot, it shows the 'Loading initial ramdisk ...' then immediately reboots.
I've removed quiet and splash, and tried adding nomodeset, debug, andearlyprintk=vga(separately and together). Unlike several of the other cases I've found online, mine does not freeze at this point, but does a restart. I can boot successfully with 4.10.0-42.
I also tried a reinstall of the kernel with sudo apt install --reinstall linux-image-generic-hwe-16.04, and no change."
Szóval, ezt sem én találtam ki... :D