elmondom mi történt ha érdekel valakit okulásként elolvassa
2013-ban pc szgépemen ubuntu akkori verziója volt
2013-ban év elején próbálkoztam letölteni, telepiteni, inicializálni stb az akkor jav, és nav nyomztatványkitöltőket
nem sikerült megoldanom ezt a feladatot, biztos az én hibámból.
az nav megbüntetett mert nem küldtem elektronikus formában a bevallást, evállalkozóként csak igy lehet.
nyáron (2013)sikerült egy laptopt vásárolnom amire nem ubuntu és nem linux alapú, hanem bg alapú windows került rá, (hozzá adták)
a következő években a 2013 - 2016ig minden évben időben, megfelelő adatokkal tudtam letölteni, kinyomtatni, ügyfélkapun elküldeni a adóbevallásokat, nyilatkozatokat stb-ket. A számitógépes tudásom nem nőtt és nem csökkent ebben az időszakban
2017 évvége, tönkre ment a windowsos laptop, egy új laptopra egy ismerős az ubuntut töltötte rá, hiszen az egy szuperjó, intelligens, fantasztikusan felhasználóbarát, sosem romlik el operációs rendszer.
másfél hónapja birkózom azzal hogy a ubuntu alapú laptopra rátöltsem a javat, abevjavat, keretprogramot stb programot
1 hét múlva határidő a bevalláshoz..
szerintetek az én szellemi szintem nem ér fel az ubuntuhoz ehhez az afrikai csodához, vagy ... ?
szerintetek milyen megoldást fogok keresni ahhoz hogy a határidő előtt leadjam az adóbevallást?
ui: a windowsos rendszerben nem kellett windows fórumozók tanácsaira várnom, kérdeznem őket