Sziasztok! A TrueCrypt nekem is bevált, úgyhogy fejembe vettem, hogy alaposan kihasználom. Vagyis a meglévő XP-mből rejtett oprendszert csinálok, mellé pedig felteszek egy Ubuntut (előbbit programozásra használom, utóbbit minden másra :)
Most viszont kissé elbizonytalanodtam... A doksiban megtaláltam, hogy létre lehet hozni egy ún. "decoy" rendszert, amihez szintén megadhatok egy jelszót - aztán bootolást követően a beírt jelszó szerint egyik v. másik rendszer indul el.
Viszont arról is olvastam, hogy a decoy OS típusának meg kell egyeznie a rejtett OS típusával ( http://forums.truecrypt.org/viewtopic.php?t=14616 ) Azt meg sehol sem találom, hogy miért. Az első partíción lévő kiinduló rendszerem már áthelyeztem a titkosított partícióra. Most jönne az, hogy az első partícióra (amelynek teljes törlése már megtörtént) telepítsek egy (másodlagos) rendszert.
Most egy olyan opció van aktiválva a TrueCrypt-ben a rendszerindításhoz, hogy "Allow pre-boot authentication to be bypessed by pressing the Esc key (enables boot manager)" Szerintetek ez azt jelenti, hogy egy Esc után simán bejön a grub menüje, vagy az Ubuntu telepítése tönkre fogja vágni a TrueCrypt loaderét?