Sziasztok! Hogy lehet feltelepíteni email servert? ( küldés , fogadás ) Nem smtp sima email küldés , kapott email böngészést is értem ez alatt. Nem tudom van-e free php-s felület is hozzá.. vagy simán tunderbird kell. De mi kell hozzá egy komplett levelező rendszerhez? apache egyéb.... nem abszolút kezdő vagyok, szeretem a bash-t és ssh-t :)

Szia! Otthon sehogy, a szolgáltatók tiltják a 25 -ös portot. Azaz nem tudsz küldeni levelet, így tartják féken a SPAM áradatot. Ha még is szeretnéd, szívesen feloldja a korlátozást a szolgáltató, ha áttérsz üzleti internet előfizetésre.

https://www.digitalocean.com/community/tutorials/how-to-install-and-configure-postfix-on-ubuntu-16-04

H.Tibor87Nem teljesen így van. Nálam pl. itthon megy a mail szerver, igaz nem tiltja a szolgáltató a 25-ös portot. Viszont a trükk megvan máshol, ha dinamikus ip mögül smtp-zel, a küldeményed tutira spam mappában landol :) Ezt én sikeresen kikerültem.

kltdinamikus ip megoldást nyujthat , ddns pl, vagy egy kis scriptet ami a domainod dns cimén az A-t átirja :)

• klt válaszolt erre.

BBRolandDDNS arra való, hogy a külvilág -ide tartozol te is, ha nem ottthonról akarod elérni az otthoni géped-, megtaláljon. A probléma nem ez, hanem hogy az küldött levél fejlécében ott lesz a legelső, levelet küldő smtp, és a fogadó oldal lazán kukázza. A saját szerveremen megy a postfix, de valójában a tárhelyszolgáltatóm smtp-jét használom relay-nek. A megoldást a pcre adja, a postfix master.cf -jében kell beállítani, hogy vizsgálódjon, és a received és x-originating-ip fejléceket hajítsa ki.

Nekem a roundcube bevált, de a 20W-os szerverem nem bírná az indiánt. Ezért NGINX. Tehát, az összetétel: mysql, postfix, spamassassin, dovecot, managesieve, nginx, php, és roundcube. De az utóbbi három csak akkor kell, ha webmail felületet is akarsz - ahogy olvasom, akarsz. Roundcube-hoz van sieve plugin, így a webmail felületen tudod állítgatni a szűrőt. A mysql nekem azért kellett, mert több domain virtuális email címét és aliasait szolgálom ki, és ezzel így egyszerűbb. No meg más cucc is használja, és már telepítve volt.

kltNekem is fent van a php és mysql , fut róla weboldal . workpress ... meg a vsftpd

• klt válaszolt erre.

BBRolandHa VPS -en csinálod akkor mehet könnyedén... Csomó leírás van a netten hogyan lehet telepíteni. A domained DNS -nél is csak pár dolgot kell beállítani. (Azt ne feled, hogy SPAM listás lehet az IP, kérni kell hogy szedjék le.)

BBRolandWordpress lesz az, vagy valami sajátot írtál? Mindegy is, ha php, mysql már működik, simán telepítheted a Roundcube -ot. De ne azzal kezdd, előbb lődd be a postfix, spamassassin, dovecot triót. Aztán, ha ezek működnek, léphetsz tovább. Szerintem szükséged lesz a sieve-re is, én legalábbis megőrülnék, ha nem tudnám leválogatni a spamet a többitől, meg a levlistás forgalmat az ajánlatkérésektől, stb. Legvégül a domained legnagyobb prioritású MX rekordját állítsd a szerveredre.

Ennyivel később: 4 év