Mappa áthelyezés , nem másolás és mappa törlése.... Szeretnék áthelyezni egy mappából a másikba , de ne úgy hogy másolja a tartalmát és törölje , hanem file-onként csinálja! problémám, 100gb esetén például , meg kell várnom mire átmásolja a 100gb-ot és utána törli a mappát, és nem azonnal szabadul fel a lemezterület. Hát izéé... /dev/sdb1 1,9T 1,9T 8,6G 100% /home/sdb1 /dev/sdc1 1,9T 1,9T 3,8G 100% /home/sdc1 /dev/sdd1 1,9T 1,9T 484M 100% /home/sdd1 /dev/sde1 1,9T 1,8T 57G 97% /home/sde1 ahogy áthelyez 1 file-t azonnal törölhetné. nem kell megvárnia a 100gb estében a tizbillió file-t hogy az utolsó is átmásolódjon , és aztán törli a 100 gb-ot. olyan hülye megoldás egyes esetekben.. akkor jó ha programot áthelyezünk vagy a forráskódját , vagy filmből kép frame van lkimentve az ffmpeg-gel, mert minden eleme kell hogy működjön , de más esetben ... Szeretnék úgy áthelyezni ami egyből áthelyez , és nem visít a rendszer hogy kevés hely van , de már áthelyezek jelenleg is csak nagy adatmenyiséget.... van rá megoldás?
Mappa áthelyezés, nem másolás és mappa törlése (újraszerkesztve)
Mielőtt áthelyezed már ne legyen ott?! Nem értem. Ha valamit azonos lemezen belül áthelyezel, akkor hely nem szabadul fel, ugyanannyit fog foglalni az állomány. A kiinduláskori tárolási könyvtárat csak azután lehet törölni, miután kiürítetted (vagy legalábbis nincs benne már olyan, amire szükséged van). Az alapértelmezett fájlkezelő kivágás-beillesztés funkciója helyett én biztos valamilyen kétpaneles fájlkezelővel, az áthelyezést választva csinálnám, már csak a szerintem kisebb adatvesztési kockázat miatt is. Midnight Commander, GNOME Commander, Krusader, de azt hiszem tud ilyet a Thunar, a Dolphin, a Nemo és a Caja is.
Ez talán segít pontosabban megfogalmazni a kérdésed. https://hu.wikipedia.org/wiki/Mv_(Unix)#Különbség_a_másolás_és_a_törlés_között
ububoxÉn azt hiszem, értem. Az a gondja, hogy "múvolni" akarja az adathalmazt, de ez nála úgy történik, hogy előbb "kopi" utána "dilit" az eredeti helyéről. Jól értem, kérdező? A valódi "múv" alapértelmezett viselkedés, de csak akkor, ha a forrás és a cél ugyanazon a partíción van. Ha a célhely másik partíció, sőt esetleg másik fizikai meghajtón van, akkor előbb át kell másolni, és "múv" attól lesz, hogy utána törölni kell az eredeti helyéről.
kltHát izéé... /dev/sdb1 1,9T 1,9T 8,6G 100% /home/sdb1 /dev/sdc1 1,9T 1,9T 3,8G 100% /home/sdc1 /dev/sdd1 1,9T 1,9T 484M 100% /home/sdd1 /dev/sde1 1,9T 1,8T 57G 97% /home/sde1 ahogy áthelyez 1 file-t azonnal törölhetné. nem kell megvárnia a 100gb estében a tizbillió file-t hogy az utolsó is átmásolódjon , és aztán törli a 100 gb-ot. olyan hülye megoldás egyes esetekben.. akkor jó ha programot áthelyezünk vagy a forráskódját , vagy filmből kép frame van lkimentve az ffmpeg-gel, mert minden eleme kell hogy működjön , de más esetben ... Szeretnék úgy áthelyezni ami egyből áthelyez , és nem visít a rendszer hogy kevés hely van , de már áthelyezek jelenleg is csak nagy adatmenyiséget....
BBRoland"ahogy áthelyez 1 file-t azonnal törölhetné." No, ha /dev/sdb1 -ről áthelyezel /dev/sdb1 -re, akkor a fájl fizikailag nem mozdul, ugyanott, ugyanazokon a szektorokon marad a lemezen. Változás csak a fájlrendszerben történik. Ha /dev/sdb1 -ről áthelyezel /dev/sde1 -re, akkor előbb átmásolja, majd törli az eredeti helyéről. (Ennél jobb opció számodra csak a sima törlés lenne :D ) Ebben az esetben ha könyvtárat helyezel át, akkor a fájlkezelő megvalósításán múlik, hogy előbb átnyomja az egész kupacot, aztán törli a forrásmeghajtóról, vagy egyenként. De igazából mindegy. Double Commander egyenként helyez át. Attól, hogy pakolsz ide-oda, nem lesz több helyed. Vegyél új, nagyobb vinyókat. Vagy gondold át, hogy mit, miért tárolsz? Mi a túrót tartasz te majd' 8TB-on? Családi fényképeket?
Nincs. Veszed a fájlokat egyesével, vagy kisebb csomagokat, amit a rendszered még elbír és megvárod minden esetben, amíg végez az adott „csomaggal”. Akkor kellett volna gondolkodóba essél (bajban leszek, ha megtelnek, kellene még tárhely), amikor még nem 100% volt a foglaltsága a lemezeidnek.
BBRoland"ahogy áthelyez 1 file-t azonnal törölhetné." Ez pontosan így működik. Neked azért panaszkodik, mert a 100GB -t egybe jelölöd ki. Ezt Ő tudja, hogy 100GB. A célterületen pedig nincs ennyi hely. Ezt veszi egy "egésznek", itt a problémád, nem pedig a fájlműveletnél. Úgyhogy kisebb adagokban kell megcsinálni. Másik: Felhalmoztál egy csomó adatot. Most szeretnél optimalizálni, hogy miért nem tudom, de nem érdekes. Ha sikerülne az optimalizálás, akkor soha többé nem keletkezne több adat? Szerintem dehogynem. Szerintem egy hatékony megoldás van: Irány a bolt.
kltA DB is „egyben” dolgozik, ha például egy mappát helyezel át, addig nem bántja az eredeti helyen lévőt, amíg nem végzett az egész másolásával, lényegtelen, hogy mi és mennyi van benne. De a Nemo (és a többi fájlkezelő) is, több mappát kijelölve áthelyezésre, amikor végzett az elsővel, törli, másolja a másodikat, majd törli, stb. Ha fájlokat jelölsz ki, akkor is így megy: elsővel végzett, törli, másodikkal végzett, törli. Ha vegyesen jelölsz ki, akkor is így megy.
HtibiA megfigyelésem ennek ellentmondani látszik. Úgy emlékeztem, ahogy leírtam. De most kipróbáltam, csak a kedvedért, hátha tévedek. :) Egy 408 fájlt tartalmazó mappát nekiálltam áthelyezni egy DC-vel másik meghajtóra (valójában hálózatra, gvfs csatolt mappába) Egy másik példánnyal meg néztem, ahogy egyesével tűnnek el a forrásmappából a fájlok :) Pedig nem a 408 fájlt jelöltem ki, hanem eggyel feljebbi szinten a mappát, úgy ahogy volt ;) DC 0.7.1 beta
sömike100 gb egy példa volt :) mondjuk nem helyezek át nagyobb adatot kisseb területre , de helyezhetnék max utolsó mappából vissza helyezek , hogy a mappa tartalma még egy helyen legyen. poén kedvéért , hogy mit tárolok ? mi lessz ha apokalipszis leszz ? leklónozom az internetet , és nekem még mindig lessz :D bár friss tartalom nem lessz rajta dátum szerint , bár nekem lehet az lessz. Vaaaagy az agyam memóriaképességét javitom , ugye a lemezen 0 és 1-sek vannak , csak nagyon sok ! ha megjegyzem és egy füzetbe vissza tudom írni és leellenőrizni , akkor jobb vagyok mint a tárolóim , de jobban belegondolva ha internetet tárolok és megtanulom érelmezni a binális számrendszert és összetudom rakni a tartalmat is , képek szövegek , javascriptek , akkor feltudom mondani az internetet a táblánál az osztályban :D lehet jobb leszek mint a google XD bár a hmm...-mögés ugy érzem gyakrabban fogom kiejteni :D
Htibiaz összes szappanopera világ összes nyelvén + 4gb 2 tb-on hogy ne legyen semmi baja :D barátokköztnél járok , bár milyen barátok hogy furják egymást?.... nade keresem még kínai fordítását. vannak területek kínában ahol más dialektusok is előfordulnak , azok is érdekelnek.. nagy kedvencem a sertéssült gombával... (Htibi – érti :))
mv HONNAN HOVA
bartasziliLoool , tényleg , csomó elírás :D na mind1, iszom egy kávét , és erre is figyelek :p