A telepítés egy halál egyszerű séma alapján egy swap és egy root partícióval fizikailag 2db 1TB WD HDD-n megy, és a grub telepítéséig nincs is semmi baj... ott azonban megszakad a telepítés, mert a grub nem telepíthető... kínomban kipróbáltam 14.04-el is ugyanez a jelenség... (a cél amúgy egy szög egyszerű SAMBA kiszolgáló lenne) Angolul google dob rá hasonszőrűeket (angolul), de nem találtam működő megoldást leírást, ami általános érvényű... a gép amúgy tök új, ennek megfelelően UEFI lenne, de persze bekapcsoltam a CSM-et, mindhiába... UEFI módban nem próbáltam meg... Találkozott-e ezzel már valaki, van-e rá megoldás, plízhelp! :) Köszi: KL :)
Ubuntu 16.04 LTS SW RAID1 GRUB telepítésénél leakad...
„egyszerű séma alapján egy swap és egy root partícióval” „UEFI lenne” A UEFI-hoz szerintem minimum dukálna egy efi-boot partíció is.
CSM-et bekapcsolva nem sikerült, gondoltam ebben az esetben nem kell UEFI partíció... CSM-et kikapcsolva, UEFI partícióval települ, de csak ha az UEFI partíció nincs RAID-ben... ergó tökönlövés ha adott esetben az UEFI partíciót tartalmazó HDD sérül, nem fog indulni... az élet szép, csak ez így fából vaskarika kicsit... :) Köszi a válaszokat, üdv: KL :)
KiberLovagEgy boot partició kell akkor is ha CSM -mel telepíted Tehát egy FAT 32 -re formázott boot, utána jöhet a RAID
Silent_BobOK, ezt nem próbáltam, ez esetben is az van, hogy ez a FAT32-es boot ne legyen RAID-ben? Köszi!
KiberLovagNe, ne legyen. Az benne a lényeg. ÉS ha EFI -s rendszert telepítesz, akkor a /boot/efi se legyen benne.
KiberLovagAzért szokás OS-t külön rakni az adatoktól, amik lehetnek RAIDben.