csuhas32Secure boot a BIOS-ban kikapcsolva? --> legyen kikapcsolva vagy legyen bekapcsolva? Mi a magyarázata?

• klt válaszolt erre.

csuhas32 update-grub grub-install /dev/sda Tuti??? Próbálnék egy ilyet: sudo mount /dev/sda5 /mnt sudo mount /dev/sda2 /mnt/boot/efi sudo grub-install --target=x86_64-efi --efi-directory=/mnt/boot/efi --rootdirectory=/mnt sudo update-grub (Nem biztos, hogy igazam van...)

szisziszilvi"device for boot loader..." lett volna a pillanat, amikor" Szerintem igen. Régebben ugyan, de emlékszem, hogy én is belegyalogoltam ebbe a csapdába :)))

kltteszt alapont ujra elkezdtem a telepitest, a /dev/sda -ra teszi elvileg (ATA SAMSUMG MZNLN256)

• klt válaszolt erre.

kltmegneztem, be sem tudnam kapcsolni, maga a sor inaktiv, beallitott erteknek disabled szerepel

kltcsináltam ennek szellemében egy re-installt, előtte gparteddel leszedtem a feltett ubuntut. Sajnos nem jött be, továbbra is gondolkodás nélkül indul a windows. :(

Nekem is HP-m van, csak 455 G1. Nálam úgy néz ki UEFI-vel, hogy telepítés után az F9-es indítómenüből választható az Ubuntu. Ez az NVRAM bejegyzés nem állítható elsődleges indításra, mert e célból az OS Boot Manager választható, ami viszont csak a Windowst ismeri. Helyette a Customized Boot a nyerő, azt előre lehet rakni, és hozzá beírható a grubx64.efi fájl elérési útvonala. Évek óta (2014) így megy, egyszer sem kellett még piszkálnom. Pedig félévente cserélődtek az Ubuntu kiadások rajta. :-)

kltErre van valami egyszerű módszer, hogy kiderüljön? Megpróbáltam google-al keresni, de nem nagyon sikerült megértenem a találatokat. :(

• klt válaszolt erre.

szisziszilviA legegyszerűbb lenne emlékezned, hogy hova kérted a telepítését :) Elkezdtem egy telepítést, itt választom ki, hogy hova tegye a grub-ot: https://drive.google.com/open?id=1GVCIyXDsKWibsvlXCdu6NUIXwRcwhz8L Kendek ötletét is próbáld meg, lehet, hogy igazából az a tipp segít majd neked!

szisziszilviÉn már megírtam a magam hozzászólását tegnap ebben az ügyben. Próbálj lépésenként haladni, először legyen meg a UEFI módban történő bootolás. Aztán vagy megpróbálod újratelepíteni a GRUB-ot, vagy végigviszed úgy a telepítést, hogy az efi-boot partíciót megfelelően kezeled. sda2, EFI indító partíció (Ne formázd!) Ha ez is megvan, akkor megnézed, hogy Kendek hozzászólását követve a gép bekapcsolásakor (újraindításakor) az F9-et lenyomva ki tudod-e választani, el tudod-e indítani az Ubuntut. Amennyiben ez is sikerült, akkor tanulmányozhatod az előbb említett hozzászólást tovább…

"-- volt egy windows recovery particio a vegen, azt toroltem" Volt egy rendszer helyre állítód, most már nincs, miért? A Windows félhibernáció kikapcsolása után telepítés mellé és ha a Windows indul akkor kikapcsolás a shift gomb nyomva tartásával ha nem elég akkor EasyBCD telepítése Windowsra...

Ennyivel később: 4 év