Évek óta adóm egyik 1%-át az FSF-nek ajánlom fel (hiszen ahogy az ubuntu.hu weboldalon is írva vagyon sok mindenben segítik az UBUNTUs közönséget is), mintmár idén februárban idén is megtettem, ezért kérdezem, hogy tudja-e valaki, hogy miért nem szerepeltetik az oldalukon még a 2016. évi Közhasznú beszámolóját az alapítványnak? Nem kellett még elkészíteni? Vagy valami miatt nem kell még szerepeltetni? Ubuntun dolgozó könyvvizsgálók előnyben jeligére várom a gondolatokat :) http://fsf.hu/about/az-alapitvany-adatai/
FSF alapítványról adózás előtti kérdés
Értem én, hogy közünk van hozzájuk, de miért nem őket kérdezed meg?
HtibiSzóval a promótált HÍR: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Támogasd adód 1 százalékával az FSF.hu Alapítványt 2018. február 13. – 15.16 – gyarakilaszlo "Az FSF.hu Alapítvány által üzemeltetett, Barack nevű szerver biztosítja a helyet az ubuntu.hu oldal, a magyar Ubuntu wiki és az Ubuntu súgó számára." ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Mivel ezen az oldalon (ubuntu.hu) kiemelten egyből ez van főhírként az arcba nyomva és reklámozva régóta, így számomra fontos lett a transzparencia, pénzügyi átláthatóság és mielőtt "befizetnék" bármikor is ide még pénzt, szeretem tudni mire ment el. Azzal hogy ide írtam a fórumba (direkt és nem az alapítványnak), szerettem volna felhívni a fórumtagok figyelmét még a felajánlás szándéka előtt a kegyes adómányozó eme hiányosságára, mivel 2016. év már rég elmúlt és még mindig nem látható a tavaly előtti költésük sem, nemhogy az idei. Azóta ahogy sejtettem van erre is szabály: Az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvényben (a továbbiakban Ectv.) rögzített beszámolási szabályok szerint a civil szervezetek, illetve jogi személyiséggel rendelkező szervezeti egységei a működésükről, a vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetükről az adott üzleti év utolsó napjával a kötelesek beszámolót készíteni a 224/2000. (XII.19.) Korm. rendelet alapján. A már közhasznú, illetve a jövőben a közhasznú fokozat megszerzését célzó civil szervezet a beszámolójával egyidejűleg közhasznúsági mellékletet is köteles készíteni a 350/2011. (XII.30.) Korm. rendelet alapján. A civil szervezet az elkészített beszámolóját, valamint közhasznúsági mellékletét köteles minden év május 31. napjáig letétbe helyezni akként, hogy a beszámolót, illetve a közhasznúsági mellékletet elektronikusan (az ún. Ügyfélkapun keresztül), vagy papír alapon - eredetben vagy hitelesített másolatban - megküldi az Országos Bírósági Hivatal (1363 Budapest, Pf.24.) részére. Az OBH a civil szervezetek beszámolóinak és esetleges közhasznúsági mellékletének a közzétételéről díjmentesen intézkedik. Emellett ha a civil szervezet saját honlappal is rendelkezik, a beszámolóját és a közhasznúsági mellékletét saját honlapján is köteles elhelyezni és annak megtekinthetőségét legalább a közzétételt követő második üzleti évre vonatkozó adatok közzétételéig biztosítani. Ha a civil szervezet a beszámolóval, illetve a közhasznúsági melléklettel kapcsolatos kötelezettségét elmulasztja és azt egy éven belül nem pótolja, a bíróság törvényességi ellenőrzési eljárást kezdeményez az illetékes ügyészségen. Most meg már 2018. évet írunk és vegyük úgy nem szeretem a "sumákságot". Persze ez iskolai alapítványoknál még súlyosabb (nézze meg ki-ki a saját sulijával kapcsolatban próbaképp). Nem értem miért rejtegetik, dugdossák, titkolják (mármint pl. az általános iskolák alapítványai)?
Nem Publikusnem szeretem a "sumákságot" Annál inkább őket kéne figyelmeztetned. De az sem tilos, hogy beszállj a buliba, és segíts nekik.
Nem PublikusTehát még mindig az van, hogy őket kellene megkeresd. Itt fölösleges a szájtépés, még akkor is, ha ez a „cég” biztosítja a tárhelyet az ubuntu.hu-nak.