Üdv Mindenkinek! Van egy működő SAMBA PDC-vel kiszolgált iskolai hálózat sokszáz géppel és felhasználóval, néhány gonddal terhelve de többé-kevésbbé elfgadhatóan működik. Viszont képtelen vagyok elérni, hogy a WIN kliensek (se 8.1, se 10) időt szinkronizáljanak belépéskor. A SAMBA serveren az ntpd rendben fut, Linuxos gépet bármikor lehet hozzá szinkronizálni, a Winek is látják mint időszervert, "net time" szépen lekérdezi, de se kézzel ("net time /set"), se bejelentkezéskor nem állítja a kliens óráját, előbbinél mondván: "az ügyfélnek nincs meg a szükséges joga". CSoportházirendben beállítva az ntp server, és engedélyezve is van a beállítás, GPO lekérdezhető, samba-tool-lal és RSAT-tal is, próbáltam már helyi házirendbe is berakni, vagy bárki számára engedélyeztem a rendszeridő állítását, semmi eredmény, ugyanaz az üzenet. (Közönséges és domain Admin userként is. És persze ha kézzel be akarom állítani a windows óráját, simán hagyja.) Mit nézek be, de nagyon? ???

Elég régen foglalkoztam ezzel, de én úgy oldottam meg, hogy a hálózatra kötött windowsos kliensek registry-jében átírtam az időszerver útvonalát és frissítési gyakoriságát. Nekem ez anno működött, bár akkor WinXP és Win7-es prof. kliensek voltak. (Ubuntu 14.04 volt a kiszolgáló.)

Ennyivel később: 9 nap

gyarakilaszloKedves László, köszi hogy legalább foglalkoztál a kérdéssel, és bocs hogy csak most válaszolok, de közben rengeteg egyéb dolog jött, plusz gyereknek érettségi stb. Amit leírtál elvben persze OK, gyakorlatilag a probléma nem itt van, a megfelelő GPO beállítása pont ezt eredményezi a registry-ben, és persze ezen már rég túl vagyok. Közben az egészen is, mert nem könyörögtem tovább a Windowsnak, letöltöttem valami free programot, ami fut rajta a háttérben, és persze csont nélkül simán beállítja az időt a a Samba AD DC órájához. (Win10 és Ubu 16.04) Üdv.

Ennyivel később: 4 év