csikasz Sziasztok! Volna egy kérdésem,mért van nekem a boot menüben már három kernel-em : 2.6.24.6 ; 2.6.24.7 ; 2.6.24.8 Először csak egy volt aztán pár hét mulva lett még egy most meg már itt a harmadik.
warp Mert közben frissítés volt (sztem egyébként: .16, 17, 18) Ha nem akarod őket látni, akkor a Syanptickal el lehet őket természetesen távolítani, de nem teljesen haszontalan min egy régi kernel lehetőségét meghagyni... _______ warp
hotplug warpIgy van, mert ha valami gebasz van a kernellel, akkor van egy régi de működő kerneled amit el tudsz indítani.
Sziráki Tamás terminálban sudo gedit /boot/grub/menu.lst és a fájlban kikommentezni a nem kellő kerneleket. és akkpr nem látszik, de ha kellene, mégis ott van.
sdc Sziráki TamásEzt úgy éred el, hogy a megfelelő sorok elé #-t írsz. Nekem úgy rémlik, hogy kernelfrissítéskor tesz fel valami kérdést, hogy megtartsa-e a menu.lst-t, ha legközelebb igent nyomsz, akkor nem rakja tele ennyi (számodra feleslegesnek tűnő) sorral.
berciXcore sdcVagy telepíted a StartUp-Managert. Persze konzolosan, meg konfigfájlokat babrálva az igazi kaland, de ha ettől valaki megijed, akkor nem árt ha tudja, hogy van grafikus alkalmazás is erre. ;)
Sziráki Tamás sdcigen, csak így egyszerűbb volt, meg már egy éve regisztrált, gondoltam, érti. :) és warp gondolatmenetén mentem (hátha később mégis kell), de a synapticcal konkrétan el is távolítod, így meg csak nem látszik a boot menüben.
inigo szerintem ezt be lehetne írni a faq-ba a dokumentációban, mert ez olyan amibe mindenki bele fog ütközni.