Próbáltam terminálból telepíteni egy csomagot és ezt kapom válaszul:

csuhas-x@bionic:~$ sudo apt install BÚÉK!
[sudo] csuhas-x jelszava: 
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése       
Állapotinformációk olvasása... Kész
E: Ez a csomag nem található: BÚÉK!
E: Nem található csomag a(z) „BÚÉK!” glob kifejezéssel
csuhas-x@bionic:~$ 
Ha van valakinek valamilyen konstruktív ötlete, azt természetesen szívesen fogadom, de nem muszáj sietni vele, igazán ráér jövőre is! Addig is az összes olvasónak, hozzászólónak és az üzemeltetésben segédkezőnek megköszönve tevékenységét: BÚÉK!

PPA-ból? Lehet kis és nagybetű probléma, lehet az ékezetek kavarnak be, lehet nincs a tároló engedélyezve,.... Így csak egy válasz maradt: Boldog új évet kívánok! :-)

a mesterEzen ne múljon! (*Szerk: A javaslatodra alakítottam rajta, remélem, jól sikerült és szent a béke! Viszont így nem biztos, hogy kapsz érte pontot, pedig jó lett volna azt a témát is holtversennyel zárni. Akkor ezt a dolgot rábízom Tibi bölcsességére és nagylelkűségére.)

csuhas32Direkte nem oda írtam, mert nem kívánok pontversengeni. Most viszont akkor már én is kívánhatok. Neked, és mindenki másnak is Boldog Új Évet!

Nekem sikerült telepíteni a file ezt adta vissza: BUÉK!: UTF-8 Unicode text ./BUÉK! Lefutattva: Boldog új évet! ╔═════════════════════╗ ╠''▂▂ ▃ ▅ ▆ ▇ ▆ ▅ ▃ ▂▂ ▃ ▅ ▆ ▇ ▆ ▅ ▃ ▂'╣ ║▀██▀─▀█▀╔══╗╔═╗╔═╗╔╦╗║ ║─██▄▄▄█─║╔╗║║╬║║╬║║║║║ ║─██───█─║╔╗║║╔╝║╔╝╠╗║║ ║▄██▄─▄█▄╚╝╚╝╚╝─╚╝─╚═╝║ ╠''▂▂ ▃ ▅ ▆ ▇ ▆ ▅ ▃ ▂▂ ▃ ▅ ▆ ▇ ▆ ▅ ▃ ▂'╣ ╠═════════════════════╣ ║▀██▄─▀█▀╔══╗╔╗╔╗╔╗═══║ ║─██▀▄─█─║║═╣║╚╝╚╝║═══║ ║─██─▀▄█─║║═╣╚╗╔╗╔╝═══║ ║▄██▄─▀█─╚══╝─╚╝╚╝════║ ╠''▂▂ ▃ ▅ ▆ ▇ ▆ ▅ ▃ ▂▂ ▃ ▅ ▆ ▇ ▆ ▅ ▃ ▂'╣ ╠═════════════════════╣ ║▀█▄──▄█▀─╔══╗╔══╗╔═╗═║ ║─▀█▄▄█▀──║║═╣║╔╗║║╔╝═║ ║───██────║║═╣║╔╗║║║══║ ║──▄██▄───╚══╝╚╝╚╝╚╝══║ ╚═════════════════════╝

Én valamit nagyon elronthattam, nekem ezt adja vissza a terminál: who girl look talk unzip strip touch finger head grep mount fsck more yes fsck fsck fsck umount make clean sleep

Azért sokat változott ez a fórum, és nem biztos, hogy előnyére. Pár éve feleennyien is sokkal lendületesebb fórumot olvasgathattunk. Voltak, viták, veszekedések, segítőkész hozzászólások.... Élet. Most sokszor egy, sőt nyáron láttam több napig még hozzászólás sincs. Mintha az utóbb beregisztrált 20000 ember nem is létezne. alig pár tucat év forog az aktív felhasználók közt. Régebben az ide beregisztráltak többsége, kérdezett, aztán vissza-visszajött, és próbált segíteni az utána kérdezőknek. Ma kérdés, ha kap választ még néha reagál, de eltűnnek mintha sosem lettek volna. Látszik változás ezen topikon is. Majd 40000-ből ennyi. Régebben azon is verseny ment, ki tudja elsőként az évben a buékot beküldeni, vagy hozzászólni, jót kívánni. Ma már ez is elsikkadt. :-( Remélem ez az év rám cáfol. Boldog új évet mindenkinek!

rapfenA különböző FB-os csoportokban viszont megnőtt az aktivitás. Ennek talán az egyik oka, hogy sok ember a FB-on már rendelkezik azonosítóval, annak a felületnek a használatát már ismeri. Mindössze a csatlakozás a csoporthoz feliratú gombot kell megnyomnia. Tudom, vannak itt, tán nem is kevesen, akik távol tartják magukat FB-tól. Számukra a nulla kiindulási ponton majdnem mindegy nehézség szempontjából, hogy melyik regisztrációs ceremónián mennek keresztül. Annak számára, aki már bent van a FB-on nem így néz ki a helyzet. Neki a FB használatához már nem kell regisztrálnia, a fóruméhoz igen. A fórum használatát, szokásait magáévá kell tegye. Egyszerűbb neki tehát a Facebookot használnia. Nézzük milyen további előnyöket kínál számára egy fórum használatával szemben a Facebook: – Ha ír egy bejegyzést, vagy hozzászól egy bejegyzéshez és azzal kapcsolatban bármilyen aktivitás történik (új hozzászólás, kedvelés, nevének megemlítése, fénykép feltöltése...), akkor arról azonnal értesítést kap(hat) az okoseszközén (telefon, tablet), illetve a számítógépe böngészőjében (még akkor is, ha azon történetesen a Facebook nincs is megnyitva), sőt akár e-mailben és SMS-ben is. – Fényképeket egy mozdulattal feltölthet, nincs szükség átméretezésre sem, az automatizmus ezt elintézi helyette. – Most már egyes csoportokban egészen biztosan nagyobb az aktív létszám, mint itt, és nagyságrendekkel gyorsabb az interakció. A Facebook használatának és óriási nagy hátránya a fórumos formával ellentétben, hogy ott a tudás a többi felhasználó számára elveszik. Mindig csak a legfrissebbet tudod elolvasni, visszakeresni lehetetlen. Olyan, mintha itt mindig csak az utolsó aktív tartalmakat érnéd el, mondjuk a tracker első oldalát. Ez azonban azt, akinek problémája van annyira nem zavarja, ezt nem látja. Felteszi a kérdését és néhány percen belül elkezdenek beérkezni a reakciók. A fórum így hát új tag szerzésének terén alulmarad. A kopás pedig természetes dolog. (Olyan ez mint egy bolt, ott is évente észrevétlen a vevők harminc százaléka lecserélődik. Amelyik bolt gyenge az új vevők szerzésének terén az öt év alatt elsorvad. Így működik ez.) Ha az én véleményemre kíváncsi valaki, akkor kellene egy olyan gomb, hogy Facebook azonosítóval is lehessen hozzászólást írni. Így legalább az első hátrányt le lehetne dolgozni, mindjárt több új aktív emberke lenne itt. Természetesen ebben az esetben a szemetelés kiszűrésének át kellene kerülnie a téma/hozzászólás beküldési rész aljára (is). (Néha amúgy sem lenne baj, ha bizonyos szellemi állapot alatt valaki nem tudná beküldeni a mondókáját.) Biztos lehet ilyen kiegészítőt találni. https://www.drupal.org/project/simple_fb_connect

csuhas32Csak a végéhez: már évek óta egy elavult motoron fut az ubuntu.hu (Drupal-őskövület). Ezzel az is együtt jár, hogy a funkciók is be vannak fagyva. Sajnos nincs senki, aki vállalná a lecserélését. Néha felmerül az ötlet, de el is vész hamar. Rengeteg munkával járna és senkinek nincs annyi szabadideje, hogy rááldozza erre. (A tudás egy másik kérdés, de az még csak-csak lenne, ingyen idő viszont nincs.)

rapfenAnnak idején rengeteg kérdés volt, mert nem ismertük, nem értettünk hozzá, sok hiba volt benne, új volt... ragozható. :-) Most már egy öreg rendszer az Ubuntu, a felhasználók kiismerték, beletanultak, ha gond van vele, csuklóból megoldják. Akkor minek fórumozzanak? Ez is ragozható... :-) B.Ú.É.K. mindenkinek, fórumon belül és kívül egyaránt!

HtibiMondjuk pont az Ubuntu az, amelyik "kreatív" disztro, sokszor szembeszegülve a "népakarattal" időről-időre hoz "meglepetéseket" (Unity, Mir). Ez a "beletanulást", megszokást nem mindig segíti és itt jön újra képbe a fórumozás. És igen, a szereplők változnak, és mi megint öregebbek lettünk. B.Ú.É.K. mindenkinek!

Talán még nem túl késő... B.Ú.É.K. ! ;-)

Akkor hát részemről is : BÚÉK minden kedves fórumozónak és családtagjainak! Továbbá ha valakinek nem jutott elég tűzijáték, akkor az ne szenvedjen hiányt: tsss tsss tsss kszszszszszzzzzzz pffffffffff tss tsst tst bummm piúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú piúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú drrrrzzzsss drrrrr pijúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú durrrr

• klt válaszolt erre.

sömikeFelolvasom a kutyának. Még nincs eléggé kiidegelve szegény ;)

kacorÚgy, hogy a fórummotor kiszedi az általa fölöslegesnek ítélt szóközöket. Töltsd le magadnak, simogasd ki jobbra, és máris látod a Hepi Nyú Jírt. (De az is lehet, hogy BuGoS volt a szkript, és csak ennyire tellett tőle. A magyarítása például siralmas.)