balzamonNe haragudj, de ez egy nyilvános fórum, ezért nem tájékoztathatjuk félre az érdeklődő felhasználókat, így kénytelen vagyok reagálni.
Ha csak egy rendszer van a gépeden és annak megjelenik egy újabb kiadása, akkor két dolgot tehetsz:
1. Frissíted vagy feltelepítheted ennek a rendszernek a helyére és akkor vagy lesz egy működő újabb kiadású rendszered, vagy nem.
2. Nem frissíted és akkor nem lesz újabb kiadású rendszered.
Ha van a gépeden két jól működő rendszer és valamely rendszernek megjelenik egy frissebb kiadása:
1. Megpróbálkozhatsz ennek a rendszernek a frissítésével, még ha ez nem is sikerül, akkor is ott a gépeden a másik jól működő rendszer.
2. Telepítheted valamely rendszer helyére az újat és még ha ez nem is jár sikerrel, akkor is ott a gépeden a másik jól működő rendszer.
Egyébként a két jól működő rendszer lehet azonos is, olyannyira megegyezhetnek, hogy az egyik lehet a másik másolata.
Én csináltam már nem is egyszer olyat, hogy egy új gépre feltelepítettem egy rendszert és amikor kész voltam a beállításával, akkor készítettem belőle egy másolatot a másik rendszerpartícióra, majd frissítettem a GRUB-ot, így úgy adtam át a gépet, hogy az indításakor két azonos rendszer közül lehetett választani.
Ha az egyiket kinyírják még mindig jó eséllyel lehet indítani a másikat, így nem olyan sürgős, hogy odaérjek kijavítani a hibát.
Persze, te a saját gépeden azt csinálsz, amit akarsz, csak engem ne próbálj meg rávenni, hogy kövessek egy olyan elképzelést, amely téves.
Ha épp megyek valahová egy kocsival, akkor nem állok meg vele azért, hogy babrálják.
Ha meg mégis szervizelni kell, akkor jobban szeretem, ha addig van mivel járnom.
Ha veszek új ruhát, a régit nem dobálom le és gyújtom fel, legalább addig, amíg az újat fel nem próbáltam.
Mi van, ha nem is az én méretem? Felénk nem ildomos pucéran mászkálni az utcán.
Próbáld meg alkalmazni az elméleted egy lélegeztetőgépre és rá fogsz jönni, nem baj az, ha elkezdik piszkálni az eddig jól működőt, akkor van mellette egy hadrafogható másik.