Sziasztok! A desktopomon kinyírtam a rendszert. Történt pedig: sdd5 -re feltettem egy csupasz frissen telepített Mintet, hogy kipróbáljak valamit. Az éles rendszerem közben sdd6 -on volt. Nem tudom mi történt, de amikor vissza akartam menni, hogy indítsam a az eredeti rendszerem, UEFI hibákat írkált indulás helyett. Na, mondom, ettől nem esünk kétségbe, elvégre ezért van a systemback. És basztriguli, nem tudom rávenni, hogy az eredeti rendszerem elinduljon. Most már legyalultam az sdd6 -ot is, és telepítettem a helyére csupasz rendszert. Elindul. systemback -r --> visszaállít, és jön az UEFI hiba. "Couldn't get UEFI db list" Megpróbáltam azt is, hogy a csupasz rendszert engedtem felfrissülni (újabb kernel, satöbbi) és utána rálapátolni a systemback mentést. A systemback mentés maga biztosan jó, mert már állítottam vissza erre a pontra pár napja, miután nem sikerült normálisan frissíteni az AMDGPU pro driverkészletet. Akkor nem volt baj. Tehát a kérdés: tegyük fel, hogy a rendszert hordozó eszköz bekrepál. Mi lenne a korrekt és működő módja egy másik eszközön való visszaállításnak systembackből, ha a rendszernek UEFI módban kell indulnia? ------------------- OK, túl vagyok rajta, bár a lábrázás még nem múlt el. Legyalultam mindkét Linux partíciót, és egy új partícióra újrakezdtem. A systemback féle visszaállítás után újból a LiveUSB-ről kell indulni, és a grubot onnan újratelepíteni. Így már jól működik, éljen a status quo!

Részemről fellélegeztem. Halvány lila segédfogalmam sem volt, mit kéne tenni :( Gratulálok!

Ennyivel később: 3 év