Próbálok rájönni a netplan logikájára. Elsőre minden szépen sikerült aztán most már odáig jutottam, hogy pl a netplan apply mintha nem is létezne. Nem állít be semmit. Hibát sem ír még --debug segítségével sem. Meg lehet ettől valahogy szabadulni? Visszaállni a régi jól bevált és MŰKÖDŐ /etc/network/interfaces-hez? Kaptam egy olyan hibaüzenetet amit nem nagyon tudok értelmezni 2019-ben: Tabulátort talált az egyik sor elején és ez nem tetszett neki. Azt hiszem ez a vége a civilizációnknak..... Csak ennyit szerettem volna mondani.

"Kaptam egy olyan hibaüzenetet amit nem nagyon tudok értelmezni 2019-ben: Tabulátort talált az egyik sor elején és ez nem tetszett neki. Azt hiszem ez a vége a civilizációnknak..... Csak ennyit szerettem volna mondani." 2019-ben menekülj vissza Windowshoz, ha még nem tetted meg eddig, azt nem zavarják holmi tabulátorok. A Linuxot meg hagyd meg azoknak, akik merik használni, de meg is merik tanulni.

https://viktortaylor.wordpress.com/hirek-esemenyek/linux/ubuntu-ipdhcp-beallitasa/

a mesterMegnézném, hogy egy több ezer soros config fájlban hogyan bányászod ki a tabulátorokat alap nano vagy mc editorral és hogyan teszed átláthatóvá nélkülük. GUI-t tessék elfelejteni az a windowsosoké :D. 2000 óta konfigurálok linux szervereket, de eddig még soha nem találkoztam olyan konfigurációs állománnyal ahol egy tabulátor miatt balhézott volna. Ja tudom: Python :D, hát igen sok programnyelvet ismerek és használok, de ez az amit csak akkor, ha minden más csődöt mondott. Előbb térek vissza a C mutató mutatójának mutatójához, mint a szóköztagolt valamihez. Naszóval: Mint az angol fórumokon találóan megjegyezték: előbb be kellett volna fejezni a netplan-t, kitesztelni és utána lehetett volna használni. Úgyhogy megnyugodtam, nem az én konfig állományaimban van a hiba :D, érthető is egyébként csak nem működik és a gyakorlati használhatósága már-már vetekszik egy windows-os programmal :D Már csak az a baj, hogy ez egy LTS éles kiadás :D

• klt válaszolt erre.

webgeneral "egy több ezer soros config fájlban hogyan bányászod ki a tabulátorokat" arra ott az expand.

kltIgaz, lehetne írni egy programot ami kiszedi a tabulátorokat és beformázza mondjuk szóközzel. Nem nagy dolog max fél óra. De amikor újra szerkeszted akarva akaratlanul használni fogod a tabokat, hogy átlátható legyen a config fájl. Mind1, leszedtem, most az interfaces-el tökéletesen működik! Ez meg egy rémálomnak megfelelő, majd, ha elkészülnek a netplannal felrakom újra :)

Ennyivel később: 3 év