Boldog új évet kívánok az ide betévedő olvasóknak! (Mivel a tracker nem működik, nem lehetek biztos benne, hogy nyílt-e már ilyen topik. Karácsonyost találtam csak.)

Boldog új évet kívánok minden fórumtagnak !

A legújabb trend szerint mindenkinek boldog és egészséges húsz-húszat kívánok! ;)

Csatlakozom. Boldog új évet (és egyben új évtizedet) kívánok mindenkinek!

BÚÉK! kedves fórumtársak! :)

Boldog új évet! Reméljük, hogy az idei lesz, ha nem is a Linux desktop, de legalább a Drupal frissítés éve :)

Boldog új évet, mindenkinek!

Boldog új évet!

anacondaMiért? Mármint milyen logika mentén? A 2010-es éveknek vége lett 2019 december 31-gyel. Egy évtized (legalábbis nálam) 10 év. A lentebbi számolás szerint ez is eltelt: 2010 - 1. 2011 - 2. 2012 - 3. 2013 - 4. 2014 - 5. 2015 - 6. 2016 - 7. 2017 - 8. 2018 - 9. 2019 - 10.

XplosiveÉs melyik volt az első évtized? Ez nem logikai kérdés. Mikor volt az időszámítás első éve, 1-ben, vagy 0-ban? Ha egyben, akkor itt van az első, és további néhány évtized első, és utolsó éve: 1. 1-10 2. 11-20 10. 91-100 100. 991-1000 202. 2011-2020 Vagyis az évtized xxx1-ben kezdődik, és xxx0-ban végződik. A mostani évtizednek majd december 31-n lesz vége, az új pedig 2021 január elsején fog elkezdődni.

anacondaAkkor ez tényleg nem logikai kérdés, hanem nézőpont, pontosabban időszámítás kérdése. Sokak (például a hindu és a buddhista időszámítás) szerint a nulladik évben kezdődik az időszámítás. Kár, hogy a mi időszámításunk szerint nem. Pedig szerintem logikusabb és kényelmesebb lenne. Az én logikám, magyarázatom erre: Amikor az ember megszületik, nem 1 évesen születik meg. Először napokban, majd hónapokban számolnak, aztán években. Az ember születése után 12 hónappal (1 évvel) lesz 1 éves. Egyébként a nulladik év az időszámításunk (Krisztus) előtti első évet jelöli. Szerintem logikusabb lenne, ha az első évet (Krisztus születésének évét) jelölné. Már csak a fenti születési példára is alapozva. Amúgy érdekesség, hogy abban még a történészek sem tudnak megegyezni, hogy a maja naptár használta-e a nulladik évet. Sok történész úgy gondolja, hogy igen, de nem mindegyik. Az viszont tény, hogy a történészek nem használtak eddig nulladik évet.