Ubuntu szervert telepítettem egy új gépre, csináltam egy samba szervert, ami nagyon jól működik, de kb. 20 perc üresjárat után hibernálja vagy felfüggeszti magát a gép, volt, hogy másolás közben. Olvastam, hogy a felfüggesztés/hibernálás alapból ki van kapcsolva, de mégis leáll. A kliens gépről nem lehet feléleszteni csak, ha kinyitják a szekrényt. Ez a 10 alkalommal már kicsit kínos! Gnome felületen az energiagazdálkodást nem tudom beállítani, mert le van tiltva, root-ként nem tudom elindítani a grafikus beállításokat (a cron rendszerfeladatokat sem). terminálból kellene megoldani, de hogyan??? :O
Felfüggesztés, hibernálás kikapcsolása
Nem értek hozzá - ez csak egy keresés eredménye. sudo systemctl mask sleep.target suspend.target hibernate.target hybrid-sleep.target https://askubuntu.com/questions/746340/how-to-disable-suspend-with-command-line-or-config-file Szerintem, ki lehet próbálni.
Ez annyira képtelenül hangzik. Melyik verzió? És biztos, hogy az Ubuntu állítja le magát? Nincs valami UPS, amit esetleg nutd figyelne (és esetleg azzal valami gebasz?) Ácsi! Most kapcsolok: "Gnome felületen az energiagazdálkodást nem tudom beállítani, mert le van tiltva" Hogy kerül a szerverre Gnome felület?
hahó! nekem Linux Mint 19.3 fut a gépemen. nem akar hibernálni, pedig tök jó lenne... próbáltam terminálból, kicsit nyiga-nyagázott, azt eldobta a témát. free -m: Mem 15685, Swap 16210 hátha van 5let... köszi!
atime# /etc/fstab: static file system information. # # Use 'blkid' to print the universally unique identifier for a # device; this may be used with UUID= as a more robust way to name devices # that works even if disks are added and removed. See fstab(5). # # # / was on /dev/sda2 during installation UUID=31eb8701-7515-4c3e-88af-b4879535916e / ext4 errors=remount-ro 0 1 # swap was on /dev/sda1 during installation UUID=87ec46e3-f591-41a7-a2b9-d145378581d0 none swap sw 0 0
Gabesz68Remélhetőleg jó az uuid. Létre kell hozni az /etc/polkit-1/localauthority/50-local.d/com.ubuntu.enable-hibernate.pkla fájlt az alábbi tartalommal [Re-enable hibernate by default in upower] Identity=unix-user:* Action=org.freedesktop.upower.hibernate ResultActive=yes [Re-enable hibernate by default in logind] Identity=unix-user:* Action=org.freedesktop.login1.hibernate ResultActive=yes Mentés, reboot, újra ki kell adni systemctl hibernate parancsot. Elvileg jó lesz. A fenébe, ujra kellett szerkeszteni.