csuhas32Az a baj hogy semmit nem tudunk meg arról, hogy a kérdező hogyan csinálta a telepítést. Se BIOS beállítások se semmi.
Egyáltalán nem biztos, hogy a telepítő média UEFI szerint lett elkészítve, vagy ha igen akkor imigyen is indította a telepítést.
Ugyan EFI partíció van a merevlemezen, de azt simán lehet a Win10 maradéka.
Elméletileg ha UEFI vel butulsz, akkor az UBI használja az EFI partíciót, de itt ez nem történt meg. Legalább is valószínű. Vagy ha igen, akkor a BIOS-ban a Boot sorrendet (és opciókat) úgy kell kialakítani, hogy ez a telepített rendszernek megfeleljen.
A kérdező többször átfutotta a leírást, de semmi érdemlegeset nem talált benne. A probléma az. hogy ez nem egy hibaelhárítás leírás.
Itt már többször találkoztunk ilyennel, hogy átfutottam, nézegettem és társai. Ez sajnos nem elég. Megjegyzem nekem sem elég ha csak nézegetek, meg átfutok.
Valamint a kérdező elvárja, hogy írjuk le hogyan kell telepíteni, vagy hogy hogyan kell elhárítani a hibát. Hát én nekem nincs kedvem hat oldalt körmölni. Ráadásul ezredjére lenne leírva.
Szerintem meg írja le Ő, hogy mit hogyan csinált, milyen beállítások mellett, mikor mely lépéseknél mit látott.
Valószínű Ő sem szeret gépelni, max képernyőfotózni. Én persze megértem ezt.
A hibajavításra (vagy legalábbis az áthidalásra) kapott ötletet.