idankaakkor minek a non free firmware + live iso?
A letöltés nevében benne, hogy unofficial. A többiek kedvéért leírom, hogy ez azt jelenti, nem hivatalos és innen tovább lehet gondolni (nekik).
Sajna az én gépemen nem műkődnek!
Az általad is használt Fedora is „military free”, azaz a nem szabad komponenseket nem tartalmazza, meglepetés nem lehet, hogy a „te gépedhez” mit kéne telepíteni. És az sem, hogy ilyenkor mi a teendő, a megoldás. Ezt írtad:
a Debianhoz nagyon érteni kell (mint kiderült)
Live ISO test: hang nuku, kép nincs, firmware sincs (legalábbis ezt írja ki szép feket kéernyőn).
Én meg azt hittem a Live az live:)
a a Live CD-n se kép se hang akkor ott valami bibi van.
Mondjam én is, ugyanezt a Fedora rendszerre és hasonlóakra?
inkább csak vicc kategória
Nem voltam ilyen sosem, és nem is leszek. Használjon mindenki olyan terjesztést, ami neki jól esik... .
Véleményeket, gyakorlati tapasztalatokat lehet ütköztetni, sőt érdemes is: egészséges versenyszellem. A „többi” a „kinek mekkora a.. ” :) kategória.
Feszül állítólag valami ellentét a DEB és az RPM rendszereket használók között, és gondolom, ez bukik ki belőled időszakonként itt. Nem támadod egyenesen az Ubuntu-t (Debian-alapú), hanem hátulról próbálkozol. Gondolom, legközelebb az lesz, hogy a „sudo” az ördög műve. Időd miért van erre, nem tudom, de nem is érdekel.
A megoldások egyértelműek: aki keres, az talál.
Másként: ha kérdés van, válasz is van. Ezért van ez, és több más fórum.