:) https://privatbankar.hu/cikkek/vasarlo/vasarolj-windows-10-et-mindossze-3000-forintert-a-keysoff-com-oszi-vasaran.html
Kihagyhatatlan, soha vissza nem térő ajánlat
Ó, ez egy kimeríthetetlen téma. Örök vita a legalitásról, véget nem érő jogászkodással. Ugyanakkor, a használt, vagy megvásárolt, de fel nem használt licencek piaca egy létező, virágzó üzletág. A köré szerveződő legendárium pedig tele van sejtésekkel, félinformációkkal, ködös jogi idézetekkel, tényként előadott személyes véleményekkel. A helyzet talán annyiban javul, hogy új gép vásárlásakor már többen választják az előre telepített gépeket, nem annyira menő már "okosba" kókányolni. Aki meg olyan vájtfül, hogy egyedi spéci gépet épít "szaragyári" felkiáltással, annak legyen vájtfüle a szoftverekre is.
Idézek (ezzel indít): Ennél nagyobb már nem is lehetne. :D Akkor megyek és keresek valami olcsóbbat.
Bárkinek szüksége lehet, pl munkája miatt is otthon erre a "csoda rendszerre" és az Office-ra:) Én nem a fenti cégnél, de pár ezer forintért vettem Office2019+Windows10 párost. Mindkét digitális kulcs, az aktiválás során megfelelően működött . Más ügyből kifolyólag beszéltem az üfsz-el és mellékesen amikor rákérdeztem a valódiságára, annyit mondott a hölgy, hogy "ők nem vizsgálják a licence valódiságát". Annyi kis sunyiság volt az irodai csomaggal kapcsolatban, hogy telepítés/aktiválás után azonnal felajánlja az Office 365-re konvertálást, ami minden éveben jelentene kb. 20e Ft-t:) Szóval ezt a lépést kihagytam.
Ráadásul legtöbbször az olcsóságot, mint legfőbb gyanús momentumot hozzák fel érvnek arra, hogy ez nem lehet legális. Az EU-ban lehet újraértékesíteni egy szoftvert, akkor is ha azt a gyártója eredetileg tiltotta, pl. mennyiséghez, vagy hardverhez kötötte. Csak egy csomó kritériumnak meg kell felelni (EU-ban kellett először forgalomba hozni, előző telepítést használhatatlanná kell tenni, stb.) Amikor valaki vesz egy új, vagy újrázott elektronikus licencet valahonnan, mindegy hogy 3$-ért vagy 50$-t vagy épp 150$-t fizet érte, egy elektronikus kódot kap, meg egy számlát. Tehát kb, pont ugyanannyira igazolható a legalitásuk.