Sziasztok. Tud-e erről valaki bővebbet ? Rendelhető már, van valakinek, esetleg tapasztalatok ? Gondolom mást is érdekelhet, ide megírhatná ki-ki a véleményét. https://computerworld.hu/tech/szuperolcso-linuxos-tablet-a-lathataron-278971.html Véleményem szerint a 2 Gb Ram 64 bit-es rendszerhez biztosan kevés. Kybersas
Ubuntu Tablet
"Véleményem szerint a 2 Gb Ram 64 bit-es rendszerhez biztosan kevés." Nekem meg olyan zsigeri érzésem van, hogy az ARM tök másképpen használja a memóriát, mint az AMD64. Lehet, hogy a te 2 Gb ramod kevés lenne, de a nyolcszor több 2 GB RAM-mal azért már lehet csinálni valamit.
https://www.youtube.com/watch?v=Ii6lAjgfW3c
Érdemes ezekre ránézni: Megjelent az UBPorts közösség gondozásában az Ubuntu Touch OTA-13 frissítés. Az Ubuntu-alapú mobiltelefon operációs rendszer az alábbi mobiltelefonokra érkezik:
- LG Nexus 5
- OnePlus One
- FairPhone 2
- LG Nexus 4
- BQ E5 HD Ubuntu Edition
- BQ E4.5 Ubuntu Edition
- Meizu MX4 Ubuntu Edition
- Meizu Pro 5 Ubuntu Edition
- BQ M10 (F)HD Ubuntu Edition
- Nexus 7 2013 (Wi-Fi and LTE models)
- Sony Xperia X
- Sony Xperia X Compact
- Sony Xperia X Performance
- Sony Xperia XZ
- OnePlus 3 and 3T
Gyakorlatilag ez a PinePhone felnagyított verziója, ugyanaz a processzor, hasonló felbontás, csak nagyobb fizikai méret. Maga a processzor leginkább a Raspberry Pi 3-ra hasonlít (mindkettő Cortex A53-as processzormagokat tartalmaz), de a GPU az különböző (Pi esetén Broadcom Videocore, ez meg egy Mali 400 MP2). Szerintem kb. összemérhető a teljesítményük. A memóriára kitérve: egy 2GB-os okostelefon még ma is teljesen jó, alapvetően itt is hasonló rendszert futtatsz, nincs masszív multitaszking, így elég lesz a memória. Persze azért csodát nem kell várni :) Összességében ez egy béta termék, amely szerintem inkább a fejlesztőket célozza. Arra ezek tökéletesek, hogy ha erre élvezhető sebességgel használható programot készítesz, akkor egy erősebb vason is jó lesz őket használni. A szoftver kiforrásával meg érdemes lesz drágább modelleket is bevezetni, erősebb hardverrel.