Üdv mindenki! Olyan problémába futottam bele ami nekem magas és ezért fordulok itt a fórum népéhez. - Friss ubuntu 20.04.1. telepítés. - AMD R9 390X videokártya (amdgpu-pro-20.40-1147286-ubuntu-20.04 ./amd-pro-install -y) - Két kijelző (az alapértelmezett egy LG 2560x1080px 21:9 es monitor displayporton, a másik egy HK erősítőn keresztül a tv 1920x1080 16:9 hdmi-n) Nagyon szépen muzsikál a rendszer, a beállítások megmaradnak alapértelmezett kijelző a monitor, másodlagos kijelző a tv ahova a hang is megy hdmi-n. Újraindítás után viszont jön a bökkenő: a monitor ugy viselkedik mint ha másodlagos kijelző lenne csak a szép gyári színes háttér látszik rajta, a TV-re meg nem megy jel. Amint kihúzom a hdmi kábelt megjelenik a monitoron a bejelentkezés. Bejelentkezek szépen hdmi kábelt visszadugom és mint ha minden simán menne és nem történt volna semmi TV-n ott a háttér, monitor elsődleges megjelenítő lesz rendesen, hangbeállítások is mennek. (felbontások képfrissítések beállítása megmarad) Itt jön a kérdés: Mégis mi a fittyfenét csináljak hogy rendszer induláskor szépen jelenjen meg a bejelentkezés és ezt a hdmi huzigálást mellőzzem. Válaszokat előre is köszönöm.

Szia! Esetleg ez jó lehet kiindulásnak: https://askubuntu.com/questions/1043337/is-there-to-make-the-login-screen-appear-on-the-external-display-in-18-04

csuhas32És jó lett!! Nagyon szépen köszönöm! (Pedig mennyi oldalt átnéztem ezt nemláttam)

Ennyivel később: egy év